Publicitat
Política · 3 d'Abril de 2020. 09:41h.

Torra no gosa alliberar els presos

Envia una carta a l'ONU l'endemà dels retrets de la dona de Turull

Torra no gosa alliberar els presos

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat una carta a l'Alta Comissària de les Nacions Unides pels Drets Humans, Micheele Bachelet, on ha lamentat que encara no hagin pogut sortir de presó els presos independentistes i ha denunciat que la desició és conseqüència "de les amenaces abocades pel Tribunal Suprem les corresponents juntes de tractament dels centres penitenciaris afectats han decidit que no procediran a permetre que els presos polítics, ni cap altre de classificat en el règim abans descrit, passi la pandèmia als seus corresponents domicilis".

Torra ha enviat la carta l'endemà que Blanca Brugulat, la dona de Jordi Turull, acusés la Generalitat de no atrevir-se a alliberar els presos: "La Conselleria de Justícia aprova el confinament domiciliari de 15 presos amb un 100.2 (I NO SON ELS PRESOS POLITICS) A partir d’ara potser que quan els anomenin parlin de politics presos".

El president admet que la Generalitat té transferides totes les competències en matèria penitenciària, però subratlla que "dimarts passat 31 de març, el Tribunal Suprem, a través d'un comunicat de premsa difós als diferents periodistes acreditats davant de l'esmentat òrgan jurisdiccional, va advertir i va amenaçar a les autoritats penitenciàries catalanes de possibles conseqüències legals, de caràcter penal, si acordaven permetre que, durant el temps que duri aquesta situació d'alarma i pandèmia, es permetés que els presos classificats en règim de l'article 100.2 del Reglament Penitenciari romanguessin als seus domicilis en règim de confinament, com és el que viu tota la població catalana".

També afirma que en l'actual situació de crisi pel coronavirus, "mantenir-los a presó a risc de la seva salut i posant-los en risc vital implica una clara vulneració de, almenys, els articles 2, 3 i 5 del Conveni Europeu de Drets Humans i els articles 1, 2, 3, 4, 6, 20, 21, 35 i 49 de la Carta de Drets Fonamentals de la Unió Europea, que troben el seu origen en la mateixa Declaració Universal de Drets Humans".

Finalment, exposa que "he cregut oportú posar en el seu coneixement la situació que afecta a les persones preses i presos polítics en presons de Catalunya i que, d'aquesta forma, pugui apreciar no només la nostra voluntat de compliment amb les normes internacionals sinó, també, els impediments que per a ells ens posa el Tribunal Suprem d'Espanya".

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#28 Josep Pagès i Canaleta de Cardedeu UN CATALÀ EMPRENYAT , ¿ QUI VOL ALLIBERAR ELS PRESOS ? QUIM TORRA NO JA JA I MIREU CON ARA AMAGAN LA ESTELADA , 04/04/2020 - 23:25

TORRA Demostra no es tonto ALLIBERAR ELS PRESOS Li podria costa a el anar a LA PRESO , i clar millor esten los otros en la carcel no pas el je je ..

#27 Quimet lo tronat, Arbucies, 04/04/2020 - 15:57

Torra acollonit tota la nit. Fantasma y cobarde ... no se atreve a ............., su republiqueta NO EXISTE.

#26 Sarola, Catelldefels, 04/04/2020 - 13:05

Si alliberas als presos, pasarás a l'historia de Catalunya, si no els alliberas quedarás com un merda i en aquest supost
em pregunto, De que t`haurá servit tenir un A.D.N. perfecte i sublim, oi Carola ?.
¡ Ara es l'hora Segador !

#25 Muratatalea , Por ahí abajo , 03/04/2020 - 19:54

La Generalitat tendrá todo lo que tu quieras transferido, pero aquí el amigo sabe que se la juega. Puedes mandar todas las cartas que quieras a Bachelet. Esos que están en prisión no tienen por qué tener ningún beneficio penitenciario que no tenga cualquier otro delincuente (que lo son) juzgados y condenados por un tribunal de un estado de derecho

#24 Sarola, Castelldefels, 03/04/2020 - 17:12

Els presos i les preses no es poden caixar. 1.- Era pena de REBELIO clarísima i els varen deixar en SEDICIO. 2.- La majoria del Copistes son junts. 3.- Els tracten a cos de REI . De que collons es queixen ? Jo sempre he cregut que el seu lloc es la presó de Badajoz durant 25 anys perque ho mareixen.