Publicitat
Política · 29 d'Agost de 2021. 11:40h.

Torra no sap per què el van elegir president

Va ser l'autor de la idea de fer una "llista sense polítics" l'any 2015

Torra no sap per què el van elegir president

Quim Torra no sap els motius pel qual el van nomenar president, segons explica ell mateix en el llibre "Les hores greus", el dietari que va escriure mentre estava confinat a la Casa dels Canonges. "Sense que encara en conegui els motius, em van proposar la presidència", admet a la plana 84. "Ja explicaré a les Memòries tot el que calgui. Ara no, això és un dietari", adverteix a continuació.

La veritat és que, segurament, ell mateix dóna el motiu unes planes més endavant quan explica que va ser l'autor de la idea de fer, a les eleccions del 2015, una llista sense polítics. "Jo vaig proposar una 'llista sense polítics'", admet.

"Havia arribat ja aleshores a la conclusió que les malfiances entre els dirigents dels partits serien un obstacle insalvable. Vaig aconseguir el suport d'ERC i la CUP i d'alguns sectors de Convergència. Però el president Mas s'hi va oposar frontalment", afegeix a la plana 131.

Torra, en tot cas, mai s'hi va sentir còmode ni amb el càrrec ni amb la vida de partit. Més endavant explica que "entro al migdia al Comitè Tècnic del Procicat per assabentar-me del que passa" (pàgina 137) malgrat ser-ne el president o que a "la reunió de JxCat s'ha convertit directament en una tertúlia" (166).

Torra va ser escollit a dit per l'expresident Puigdemont i es va oficialitzar en una reunió a Berlín. "En ell recaurà principalment la responsabilitat de la governació interior, la defensa dels drets nacionals de Catalunya davant d'un Estat autoritari que es nega a parlar i la defensa de les nostres competències i recursos laminats", va assegurar Puigdemont en un vídeo des de la capital alemanya.

85693-torra2.jpg

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#26 Barretina a rosca, Black hole, 30/08/2021 - 23:57

Los baches genéticos tienen estas cosas.

#24 App per elegir presidents, Galaxia amunt, 30/08/2021 - 10:20

Et descarregues la APP PRESI.CAT i te'n vas al wàter desprès de cruspir.te un plat de seques amb botifarra, mentre rumies ben assegut repassant mentalment la llista de possibles candidats, arribat el moment de descarregar els budells se t'encèn la bombeta de la inspiració i abans de fregar-te el cul, ja tens a la ment el millor candidat.

#23 Ras i curt, Girona, 30/08/2021 - 10:15

Jo tampoc ho sè-

#22 La Carbo Cated, El Prat de Llobregat, 30/08/2021 - 09:19

Posiblemente sin que se ofenda el M Ex-H President Joaquim Torra i Pla, por la Ley de Murphy.
Dice mucho de él, o por humildad o por sinceridad, que no sabe porqué lo eligieron.
Para mi reitero Murphy: en multitud de ocasiones más que ejercer el cargo, hacia de hooligang, de fan irracional, ya fuera de futbol,
de rock.
Siempre estaba cabreado.

#21 Carlos B, Bolonia, 30/08/2021 - 07:01

A ver, fue una selección complicada. Necesitaban a alguien incapaz de hacer sombra a Puchi, pero el nivel de Puchi era tan sumamente bajo que no encontraban candidatos. Buscaban al Paletus Maximus, alguien con características muchísimo más antiguas que el Homo Sapiens. Al final te eligieron por la foto. No has decepcionado.