Publicitat

La decisió del Suprem acosta l’avançament electoral

Torra o eleccions

Quim Torra

La decisió del Tribunal Suprem de mantenir la inhabilitació de Quim Torra com a diputat del Parlament i l’ultimàtum de 48 hores de la Junta Electoral perquè la cambra catalana designi el seu substitut aproxima Catalunya a un avançament electoral.

Les opcions de Torra passen per la desobediència -que també implicaria a la Mesa del Parlament-, la dimissió o la convocatòria d’eleccions. De fet, la portaveu del Govern, Meritxell Budó, va admetre aquest dimecres que la convocatòria podria ser “immediata”, abans que el Tribunal Suprem emetís una sentència ferma.

El mateix president de la Generalitat va deixar la porta oberta a l’avançament electoral en cas d’inhabilitació. “Si el Parlament em desautoritza, i diu que no sóc diputat, segurament estaríem uns mesos amb un president en funcions i es convocarien eleccions”, va assegurar en una entrevista a Ràdio 4 el passat 15 de gener.

La Llei de Presidència estableix que, en cas d’inhabilitació, el president serà “substituït interinament” pel vicepresident o conseller en cap. En aquest cas, seria Pere Aragonès qui agafaria en funcions les regnes de la Generalitat. Aragonès, en tot cas, no podria cessar ni nomenar consellers ni tampoc convocar eleccions.

Deu dies després s’activaria el procediment per escollir un nou president. El president del Parlament consultaria als grups i proposaria un candidat a la investidura. Transcorreguts dos mesos, si el candidat o candidats proposats no aconseguissin superar el debat d’investidura, la legislatura quedaria dissolta i se celebrarien eleccions al cap de 54 dies.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT , E.R.C . ¿ TENIU POR DE LES URNES ? NO PODEU DORMIR DESPRES DEL PACTE E.R.C. y P.S.O.E. A MADR, 24/01/2020 - 10:23

LA Pregunta que fer es Facil . E.R.C. , JXCAT y LA CUP ARA ¿ TENEN POR DE LES URNES DE FER UNES ELECCIONS ? .. Si tenen POR de les URNES Sera que saben han fet coses molt mal fetes . Con PACTES AMB EL 155 Que son els Socialistas P.S.C.=P.S.O.E. A Catalunya Tambe ja lo ultimo EL PACTE E.R.C . y P.S.O.E. A MADRID

#9 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU UN CATALÀ EMPRENYAT , QUIM TORRA ,QUINA ALEGRIA TAN GRAN QUE TINGUIS QUE MARXAR ADEU DRETA DE LES RETALLADES I , 24/01/2020 - 09:45

LA Respuesta es facil.. VOLEM ELECCIONS .. ( " AUTONOMICAS " ) CATALANES JA Con diria aquel ARA TOCAN ..Fora QUIM TORRA Politic y Titella de Puigdemont . Fora LA DRETA CORRUPTA CATALANA del Poder del Govern Català .FORA JA QUIM TORRA TIC-TAC TIC-TAC ADEU BON VEN Y BARCA NOVA TIC-TAC .

#8 luis, barcelona, 24/01/2020 - 09:23

Con lo que va a cobrar. por el tiempo que ha mareado la perdiz, demasiado tarda para irse

#7 Ferran, Cabrera de Mar, 24/01/2020 - 08:23

Fot el camp d´una vegada !!!!!!!! ets un lastre per Catalunya.

#6 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 24/01/2020 - 02:55

No ha pensat en declarar d´una vegada la indepedencia de debo sense gluten, sushi, amiant, sal, colesterol, chilout, fums ni ous ni oli de palma i tot el que calgui tereureli o alternativament fer.se un bonzo com deu mana i axi acabem d´una puta vegada aquest cansino sainet i podem tornar a l´avorrida normalitat com la resta dels humans ?