Publicitat
Política · 9 de Juliol de 2018. 19:54h.

Torra obre la porta a l'autodeterminació de la Vall d'Aran

Assegura que “reconeixem la nacionalitat aranesa”

Torra obre la porta a l'autodeterminació de la Vall d'Aran

Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha admès que la Vall d’Aran té dret a l’autodeterminació en tant que “nacionalitat”. Ho ha afirmat en la roda de premsa posterior a la seva reunió amb el cap de l’Executiu espanyol, Pedro Sánchez, a qui ha regalat el llibre ‘Aran, un país’.

“Nosaltres hem reconegut que la Vall d’Aran pugui autodeterminar-se”, ha explicat Torra, en referència a la llei que el Parlament va aprovar el gener del 2015 per reconèixer “la realitat nacional occitana” i el seu “dret a decidir”. La llei recull en la seva disposició addicional primera que “el Parlament de Catalunya reconeix el dret del poble aranès a decidir el seu futur”.

El govern d’Artur Mas va afirmar llavors que “hi ha una identitat nacional, una identitat pròpia que no és fruit de la improvisació i fins i tot una llengua que és oficial a Catalunya”.

Torra, a preguntes dels periodistes, ha asseverat que “reconeixem la nacionalitat aranesa i, per tant, a aquella cultura, a aquell poble, la possibilitat que té, si arribat el moment ho desitja, d’autodeterminar-se com ho reconeixem per al conjunt de la nació catalana”.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 jfuertesf, Barcelona, 10/07/2018 - 14:34

Doncs expliqueu-lo a la Rahola que es posarà ben contenta. Quina disbauxa Deu meu Senyor !!

#18 Jusep, Bossost, 10/07/2018 - 01:18

La Generalitat ha arruinado el Valle de Arán y ha menoscabado su Identidad.
Inseguridad jurídica total.
La Generalitat mientras incumple la Ley de Régimen Especial de Arán. Es un escándalo.

#17 Aran non ei Catalonha, Vielha, 10/07/2018 - 01:15

La Generalitat se cree que Arán es un bien potestativo suyo. Los Pujol lo saben bien ya que han pillado en ese territorio a saco.
Arán tiene derecho a ser AUTONOMIA directa del Estado al margen de la Generalitat.

#16 Niji, somewhere, 10/07/2018 - 01:11

uno pensaría que más bien reconocerían primero el hecho de que la mitad/más de la mitad de la población catalana no quiere independencia pero parece que no....

lo que hay que leer

#15 Albert, BCN, 10/07/2018 - 00:33

Pequeños políticos con visión reducida de las cosas en vez de buscar unión cosmopolita están empeñados en volver a las tribus y el caos... cuando volverá la ilustración en la política catalana?