Publicitat
Política · 11 de Desembre de 2018. 18:01h.

Torra pensa ara en la Xina de Mao

El president crida a una “revolta cultural”

Torra pensa ara en la Xina de Mao

Mao Zedong

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha fet una crida a favor d’iniciar una “revolta cultural” a Catalunya contra “les batzegades dels populismes”. “La cultura s’erigeix com una barrera, com un mur de dignitat i contenció que no ha de permetre la derrota dels homes i les dones lliures”, ha assegurat aquest dimarts en un acte davant de 200 representants del món cultural.

Torra ha assenyalat que la cultura és “un motor de progrés social, d’enriquiment personal i d’eina de socialització” que ha estat “fonamental” per “bastir un model societat reeixida, ben cohesionada i altament democràtica”. “Més que mai, avui és molt necessària una revolta cultural”, ha reblat.

El president del Govern també ha manifestat que “la llibertat, el talent i la cultura” permeten “una societat més democràtica i més pròspera que superi i planti cara als perills de l’autoritarisme i la cultura de la por”.

Per tot plegat, ha reclamat una “revolta cultural”, una expressió similar a la que va utilitzar el líder del Partit Comunista de la Xina, Mao Zedong, per cridar a una revolta contra el capitalisme entre els anys 1966-1976 i que es va saldar amb milions de morts.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#22 Pepe, Alacant, 12/12/2018 - 13:05

No encuentro en lo que dice dice Torra algo que vincule o se asemeje a la revolución cultural de Mao. Me parece un titular tendencioso.

#21 Un del Pallars, Pallars, 12/12/2018 - 10:07

Habrä tenido una visión en pleno éxtasis del ayuno.

#17 PIRRON, Terrassa, 11/12/2018 - 22:02

Me parece muy bien lo de la revolución cultural, pero a condición de que la capitanee el ínclito Cucurull, del Institut Nova Història. Reiremos sin parar. Esta si que será de verdad la revolució dels somriures.

#16 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 11/12/2018 - 22:01

"Un intelectual brutal" decía el lameculos de turno. Sí, ya se ve. Dos días en Montserrat y ya ha empinado el codo. No debe haber dejado ni una botella de ratafia sin vaciar.
"Revolución cultural": hijos denunciando a padres, vecinos y amigos a vecinos y amigos y todos a ser reeducados al campo de concentración. Si ya digo que eres un hitleri

#15 Albert, BCN, 11/12/2018 - 21:24

Menudo cacao tiene en su hueca cabeza... por cierto ya acabo su retiro espiritual? Ya se ha llenado el estómago de chistorras? Jjjj