Política · 4 de Setembre de 2018. 19:36h.

Torra proposa un Maidan

El president crida a participar en “una marxa pels drets civils, socials i nacionals de Catalunya”

Torra proposa un Maidan

Quim Torra (foto: Govern)

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha demanat als ciutadans “recuperar l’apoderament popular de l’1-O” per “assolir el nostre objectiu de nació lliure i sobirana”. Així ho ha proposat durant la conferència “El nostre moment” que ha pronunciat aquest dimarts al Teatre Nacional de Catalunya, on ha indicat que “el nostre punt de partida és el referèndum de l’ 1 d'octubre”.

Torra ha afirmat que “no renunciarem mai el nostre dret a l’autodeterminació”, perquè “es el poble qui ens ha donat la iniciativa per tirar endavant aquest procés”. “Només ens devem a ell”, ha reblat, alhora que ha ofert “la mà oberta a l’Estat espanyol per trobar, de forma bilateral, la solució del conflicte amb Espanya”.

El president del Govern també ha fet una crida a participar en “una marxa pels drets civils i socials i nacionals de Catalunya fins a les sentències”. “Una mobilització multitudinària, diversa i transversal pels drets i les llibertats”, ha explicat Torra, que té com a objectiu “fer visible una societat que ja no s'aturarà mai, que vol viure en pau i llibertat”.

Respecte la proposta del president del Govern espanyol, Pedro Sánchez, de celebrar un “referèndum d’autogovern”, el cap de l’Executiu català ha advertit que “no acceptaré menys que un referèndum d'autodeterminació” que sorgeixi del “diàleg” amb l’Estat espanyol. “La meva proposta té un divisa molt senzilla: o llibertat o llibertat”, ha assenyalat.

Torra, per altra banda, s'ha referit al judici de l'1-O per assegurar que “no puc acceptar ni acceptaré cap sentència que no sigui la lliure absolució”. “Si fos el cas que la sentència no sigui la lliure absolució dels processats, estudiaré quines decisions cal prendre i em posaré a disposició del poble de Catalunya a través dels seus representants legítims al Parlament”, ha manifestat el president de la Generalitat.

Publicitat
Publicitat

62 Comentaris

Publicitat
#46 Ciudadano X, Barcelona, 05/09/2018 - 17:43

El parlamento cerrado y se va a un auditorio como en las dictaduras bananeras a soltar sus soflamas

#45 pepe, andorra, 05/09/2018 - 12:25

y esto se le ha ocurrido a es solito o se lo ha sugerido Soros y Merkel? los francotiradores también los pondrá soros esta vez?

#44 joan, manresa, 05/09/2018 - 10:05

tinu.)Sr.President..,entenem que tenim tres opcions...,negociació amb Espanya,eleccions ya i amb programas clarificadors i amb pactes del día después...o que foti tot un gran espetec..(pro tu tom quiet aquí a dintre),no valen fugides estil 23-F...,i potser llavors els anims quedaran calmats ..,Trist,parlar axis,pro no i vaiem sortida...R.I.P CAT

#43 joan, manresa, 05/09/2018 - 09:59

tinu.)tots els 7 de la tertulia,volem una Nova Catalunya..,un Estat Independent...,amb un nom que ya estudiarem...,o un Estat Lliure Associat al Estat espanyol.....,Euskadi va per aquí....,;lo que no volem ,ep..,parlem per naltros,es viure cada dia amb angoixa,viure sense saber com acabará tot plegat...,viure amb las decisions de la ANC..,(con

#42 joan, manresa, 05/09/2018 - 09:54

El Casal obrint la seva pantalleta des de Moro-L'Andina.---Sr.President...,Sr.President...,els cops de calor ya han passat..,serenis,prenguis una tila..,i pensi..,sobre tot pensi. Voste fa pocs dies afirmaba que varen "buscar"la manera per sortir als mitjans en las passades eleccions...,are Vosté ens fa una crida estila ¡¡Maidan..!!..(cont