Publicitat
Política · 13 de Març de 2019. 19:10h.

Torra rebutja retirar els llaços grocs

El president equipara la Junta Electoral amb el ‘bloc del 155’

Torra rebutja retirar els llaços grocs

Pancarta al Palau de la Generalitat

El president de la Generalitat, Quim Torra, mantindrà el llaç groc a la façana del Palau de la Generalitat, a les dependències de l'administració catalana i ha enviat un escrit a la Junta Electoral Central criticant el la resolució de l'organisme.

Torra ha contestat a l'organisme que la retirada de llaços grocs i estelades d'edificis de la Generalitat "lluny de mantenir la neutralitat política, està donant la raó als partits que sistemàticament han atacat aquest tipus de manifestació pública". També afirma que la resolució de la Junta "està afavorint els postulats que aquests partits han defensat, per tant es dóna una absència de parcialitat".

Respecte a l'estelada com a simbologia parcial, el text recorda que el Parlament va declarar en una resolució que l'estelada era "un símbol d'anhel de llibertat i una reivindicació democràtica, legítima, legal i no violenta" i que cap institució de l'Estat va qüestionar aquesta resolució parlamentària.

El president del Govern ha defensat que cal respectar el "dret fonamental a la llibertat d'expressió" dels funcionaris, i ha posat de manifest la "dificultat legal" de complir el requeriment perquè molts edificis no estan directament gestionats per la Generalitat.

Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#28 And exiles"?, Bcn, 14/03/2019 - 12:54

Prisoners and exiles? no n'estic segur, podría ser que exiles aqui no fos correcte?.

#27 Neferu, Barcelona, 14/03/2019 - 10:23

Ahora le ha tocado recibir a la Junta Electoral por ponerse del lado de la justicia. Estos procesistas además de antidemócratas, están de atar.

#26 catalanoide , bcn, 14/03/2019 - 10:05

No imagino un lugar en Europa lleno de símbolos ideológicos

#25 Chris, Lérida, 14/03/2019 - 09:34

podem rebutjar pagar impostos a la gencat? una cosa és tenir govern, una altra és que siguin una colla de prevaricadors feixistes dins una democràcia.

#25.1 Paguem nosaltres, Chez Titole, 14/03/2019 - 12:55

Algú creu que Torra pagarà la multa de la seva butxaca?

#24 Garcia, Barcelona, 14/03/2019 - 09:25

Lo dijo el lider de Vox muy claramente: "el golpe continua mientras este sujeto (Torra) no esté en la carcel". Y sin duda los hechos han demostrado la validez de sus palabras. Ahora solo queda esperar que Vox tenga un fantastico resultado y se restablezca el orden y la ley, aplicando las medidas oportunas a quien no las cumpla. Mano dura.