Publicitat
Política · 1 de Setembre de 2020. 10:33h.

Torra recol·loca un presumpte assetjador laboral

Ganivetades entre JxCat i ERC per l’exdelegat de la Generalitat a Suïssa

Torra recol·loca un presumpte assetjador laboral

La direcció general de Funció Pública investiga l’anterior delegat de la Generalitat a Suïssa, Manuel Manonelles, per un possible cas d’assetjament laboral, segons informa l’Ara. Es dóna el cas que Manonelles és amic personal del president Torra, que ha decidit recol·locar-lo com assessor del departament de Presidència.

De les quatre treballadores que van coincidir amb ell a Ginebra, dues van marxar pel mal ambient de treball i les altres dues van agafar la baixa per motius laborals -una d’elles també ha acabat plegant. Funció Pública, que depèn del departament de Polítiques Digitals i Administració Pública, investiga ara l’actuació de Manonelles.

L’expedient va començar a tramitar-se el mes de març passat, quan una alt càrrec d’Exteriors va decidir activar el protocol. Aleshores, però, feia un mes que Manonelles havia sigut rellevat del seu càrrec al país helvètic i reubicat a la conselleria de Presidència.

Davant dels fets, Exteriors (ERC) van reclamar prescindir de Manonelles, però, segons fonts del departament, van topar amb la negativa de Presidència després de comunicar el cas tant a la consellera Meritxell Budó com al president de la Generalitat, Quim Torra.

La versió és diferent a Presidència. Fonts de l’entorn de Torra asseguren que en cap cas se li van traslladar sospites d’un presumpte assetjament laboral, sinó que Bosch va comunicar al president la seva voluntat de canviar el delegat a Suïssa i que, al seu torn, Manonelles volia tornar a Barcelona perquè havia de néixer un fill seu.

Davant d’això, Torra, que és amic personal de Manonelles des de fa anys, va proposar fitxar-lo com a assessor al departament de Presidència per la seva “experiència i vàlua professional”. “En cap cas el president tenia coneixement de cap expedient obert”, asseguren les mateixes fonts.

Altres fonts del departament defensen també que ERC mai els va dir clarament que hi hagués un cas d’assetjament laboral, sinó que va parlar de “males relacions” a la delegació.

Aquestes mateixes fonts afirmen que els republicans els van demanar cessar-lo per falta d’afinitat política i que, davant la seva insistència, van decidir recol·locar-lo per no abandonar una persona imputada -ara processada- per l’1-O.

A Exteriors, en canvi, asseguren que es va parlar obertament i amb claredat del problema que hi havia i que, fins i tot un cop ja s’havia cessat Manonelles, Bosch va tornar a parlar del cas amb Torra en dos viatges a Madrid i Lisboa.

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Flanagan , Tabarnia city, 02/09/2020 - 15:45

Por lo que comentan en crónica global el paio no se corta con la visa gencat en Suiza, vinos de 80 euros, buenos restaurantes, fiestas con 400 invitados, etc... Y todo eso lo pagamos tú y yo, bon profit.

#13 Joan, BCN, 02/09/2020 - 12:04

Les 'manoles' d'en Manonelles.

#12 Galba, Barcelona, 01/09/2020 - 20:02

Es igual. Encara que el tal Manonelles no sigui un assetjador, on s'ha vist que tot un president de la Generalitat coloqui a gent i els hi doni un bon sou pel sou fet de ser amics seus? Perque, Sr. Torra, de gent preparada i sense feina n'hi ha molta.

#11 electra, Barcelona, 01/09/2020 - 18:58

Als que governen a la Generalitat: És veritat que quan més maxista i més corrupte ets, els hi doneu un premi?Un que va anar de jefe a la Diputació i les va fer bastant sonades li vareu premiar amb un bon càrrec a la Gene........

#10 Neferu, Barcelona, 01/09/2020 - 17:28

Hay muchas formas de corrupción y esta de los "chufes" es una de ellas. Hasta hace nada los indepen vociferaban contra las puertas giratorias de otros partidos en el gobierno pero ellos en su pequeña parcela hacen lo mismo. Con esta hipocresía hacen realidad aquello de: "estos son mis principios, si no le gustan tengo otros.