Publicitat
Política · 11 de Febrer de 2020. 13:43h.

Torra s'arrisca a una segona causa

Per un delicte d'usurpació de funcions

El president de la Generalitat, Quim Torra, podria ser processat per un presumpte delicte d'usurpació de funcions. De fet, el PP va presentar davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) una querella contra Torra per aquest delicte en considerar que "s'obstina a mantenir el càrrec en oberta i franca rebel·lia enfront de la Constitució i l' Estatut".

Tot i que encara no hi ha sentència ferma del Tibunal Suprem, la Sala del Contenciós Administratiu de l'alt tribunal va decidir retirar l'acta de diputat a Quim Torra i avalar així la resolució de la Junta Electoral Central de llevar-li aquesta condició un cop que va ser condemnat per un delicte de desobediència pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

El Suprem va rebutjar les mesures cautelars sol·licitades per Torra per suspendre l'acord de la JEC, petició que havia rebut el suport de la Fiscalia. D'aquesta manera, el tribunal va donar via lliure perquè se li retirés l'acta almenys fins que es resolgui el fons l'assumpte. De fet, ser diputat és condició indispensable per ser escollit president.

Els lletrats de Parlament van admetre en aquest sentit que la inhabilitació de Quim Torra per part de la Junta Electoral i avalada pel Tribunal Suprem podria apartar-lo de la presidència de la Generalitat, perquè "la condició de diputat és requisit necessari per a ser president de la Generalitat".

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha manifestat en la roda de premsa posterior al Consell Executiu a pregunta d'e-notícies que "el president Torra és president de Catalunya i exerceix les seves funcions amb tota responsabilitat i honestedat".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#12 Lobisome, BCN, 12/02/2020 - 11:04

La psicología del MHP Torra en estos momentos está descrita con milimétrica precisión en el famoso refrán castellano que reza: "para lo que me queda en el convento..."

#11 Oriol, Barcelona , 11/02/2020 - 22:10

Qui dirigeix l'estratègia d 'acció política del PP a Catalunya? Perquè li estan regalant una campanya de propaganda a Torra que el farà marxar com un heroi per la seva parròquia, i de retruc a JxCat front ERC?! Igual és el que precisament es vol això?!
O pot-ser tot és més senzill i la idea la recolzada la marquesa Cayetana perquè és u

#10 Bollycao, Samarkanda, 11/02/2020 - 18:46

Torra está tranquilo porque los árbitros que le juzgarán son los mismos que hacen que cada año gane la Liga el Farça

#9 Flanagan, Tabarnia City, 11/02/2020 - 18:39

Que se vaya ya,si ganaremos dinero aunque tengamos que pagarle una vitalicia (que es por ley,no porque se la haya ganado),este solo genera ruina y estampidas de empresas en Cat.

#8 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 11/02/2020 - 18:28

Pues nada. Que el usurpador vaya al trullo... por capullo.