Publicitat

"No reconeixem els efectes que pugui tenir aquesta resolució"

Torra s'enroca

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut aquest migdia després que el Tribunal Suprem hagi rebutjat les mesures cautelaríssimes demanades per evitar l'aplicació de la inhabilitació que va decretar la JEC.

Acompanyat dels membres del seu govern i dels portaveus del grups parlamentaris d'ERC, JxCat i la CUP, Torra ha assegurat que "sóc diputat del Parlament i president de Catalunya, tal i com es va votar el 4 de gener en sessió plenària".

Torra ha dit que la decisió del Suprem és un nou episodi "de la causa contra l'independentisme" i de l'onada de repressió "contra els ciutadans de Catalunya". El president ha qualificat la decisió del Suprem d'una "nova i greu irregularitat democràtica" i ha assegurat que "no reconeixem els efectes que pugui tenir aquesta resolució".

Torra ha dit que la resolució de la Junta Electoral és un "cop d'Estat al la sobirania del Parlament de Catalunya" que té la voluntat "d'alterar la voluntat dels catalans". També ha reclamat que "es prenguin les mesures oportunes per protegir la màxima institució del país que és la presidència de la Generalitat i defensar la resta d'institucions i el respecte de ciutadans i ciutadanes d'aquest país".

Finalment, ha ha exigit "posar fi a la repressió, el reconeixement del dret d'autodeterminació del poble de Catalunya, l'amnistia de presos i preses, el lliure retorn dels exiliats i exiliades i la plena garantia en l'exercici dels drets civils i polítics dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#16 Santi, Barcelona, 11/01/2020 - 09:48

Aquest funfest personatge el van posar a dit i es mereix precisament, i essent coherents, que el treguin a dit. Ningíu ha votar aquest element que ens ha fet avergonyir com a catalans posant.se al front de tallar carreteres, avalant els cadells terroristes, ignorant els problemes de la gent, i nomes posant i treure pancartes. Deplorable!

#15 Figueras, figueras, 10/01/2020 - 20:06

Un cop d'estat dice, ¿y lo que habéis hecho vosotros que es?

#14 teruel existe, BCN, 10/01/2020 - 18:56

Sr president, xD que li estan fent un favor. Vostè ja està cremat. Ara es pot retirar fent-se la víctima i sense cap conseqüència judicial perquè ha sigut hàbil parlant molt i no fent res, i la resta de la seva vida podrà viure amb una excelent pensió i dedicar-se a la seva família que segur que el necessita. Oportunitat única, no sigui ruc.

#13 Pancartes, llaços i serpentines, Barcelona, 10/01/2020 - 18:30

Resisteixi, apreti, apreti. Quan en tants païssos d'aquest planeta ténen verdaders problemes de supervivència i veus un anomenat MHP d' un troç de territori d'una península de nom Ibèrica, fent el titella amb una pancarta per buscar problemes ón no n'hi han, i de massa bé que es viu, se't cau tot per terra

#12 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia. Fuera colonos catalanes de Barcelona. Cataluña nos roba 5000 mill anuale, 10/01/2020 - 17:53

Este tipo es único contando trolas:

presidente de Cataluña
contra los ciudadanos de Cataluña
la voluntad de los catalanes
máxima institución del país
....