Publicitat
Política · 7 de Novembre de 2018. 10:36h.

Torra: "sóc aquí per acusar l'Estat espanyol"

El president denuncia la "justícia dictada per botxins"

Torra: "sóc aquí per acusar l'Estat espanyol"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha comparegut a petició pròpia davant el ple del Parlament per denunciar la "justícia dictada per botxins" després de la publicació de les acusacions de la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat pel judici del Procés, pel qual se sol·liciten fins a 25 anys de presó per als líders independentistes en presó preventiva. "Sóc aquí per acusar l'Estat espanyol", ha reblat.

Torra ha dit que "aquest ple no podia celebrar-se avui sense reconèixer l'hora greu que viu la nació, sense enfrontar-nos a la desraó d'una justícia dictada per botxins". "La involució de l'Estat ha de preocupar qualsevol demòcrata", ha dit, i ha lamentat que s'hagi construït una "causa sobre delictes que no s'han comès". 

"Pensen mirar cap a una altra banda davant aquesta injustícia comesa contra ells?", ha preguntat als grups de l'oposició. "Alguns, en privat admeten que se senten incòmodes i que rebutgen aquesta actuació contra els seus companys", ha insistit: "Sempre ens negarem a resignar-nos davant de la injustícia, i els demanem que s'afegeixin a la defensa dels drets, la llibertat i la justícia, que pren valor real quan és a favor dels adversaris".

El president, com ja va anunciar al debat de política general, ha afirmat que "retirem el suport al Govern espanyol". "No aprovarem els pressupostos a Pedro Sánchez" i, en aquest sentit, ha afegit que "els dos grups catalans al Congrés ni entraran a negociar-los mentre continuï la vulneració de drets". "Nosaltres no trafiquem amb la democràcia", ha sentenciat.

Finalment, Quim Torra ha anunciat que "ens adreçarem personalment a tots els representants dels països de la UE per explicar-los com tracten els polítics que han volgut donar la paraula al seu poble". "La injustícia espanyola d'avui serà la condemna de la justícia europea de demà", ha conclòs el president, que ha exigit "l'arxivament de la causa".

Publicitat
Publicitat

40 Comentaris

Publicitat
#34 Cris, Barcelona , 08/11/2018 - 15:33

La verdad es que a la mayoría de Catalanes, nos va bien que esté xenófobo esté en el gobierno. Cero credibilidad y apoyos en el mundo. La pena es que Cataluña está sin gobierno y sin rumbo con estos fanáticos.

#33 Albert, BCN, 07/11/2018 - 22:24

144.000 euros al año por acusar al estado español... juer eso solo pasa aqui en España... para estar viviendo en una dictadura se permitan cosas muy raras, eh Torra?

#32 Cris, Barcelona , 07/11/2018 - 19:46

Lo que tienes que hacer es ponerte a trabajar para todos los Catalanes. Que es una vergüenza lo abandonada que la tienes, fanático.

#31 pepe, andorra, 07/11/2018 - 17:40

este tio es tonto...
¿pero tu no ves que el Estat Españññol se acusa solo?... juas, juas, juas

#30 Pan con tomate y jamón Ibérico, II*II Enlloc, 07/11/2018 - 15:47

Torra: "sóc aquí per acusar l'Estat espanyol"

Señor censor de e-noticies, ¿no han publicado mi comentario anterior porque he llamado majadero, a este majadero? pero es que este tipo ¡és un majadero!.

Majadero. 1. Que es tonto, necio o hace o dice cosas inconvenientes.
(póngame la tercera)

¿Donde queda la tan manida libertad de exp