Publicitat
Política · 7 de Setembre de 2019. 11:41h.

Torra sospesa plantar al tribunal

En cas que el seu judici coincideixi amb el ple del Parlament

Torra sospesa plantar al tribunal

El president de la Generalitat, Quim Torra, rumia no presentar-se a al seu judici per no haver retirat a temps la pancarta dels llaços grocs del Palau de la Generalitat en cas que coincideixi amb el Debat de Política General, segons informa l’Ara.

Les dates escollides pel judici són el 25 i el 26 de setembre, els mateixos dies que es fa el Debat de Política General al Parlament de Catalunya. Torra es planteja no acudir al judici si el TSJC no revisa d’ofici la seva decisió, ja que la cambra catalana ja havia fixat el calendari de sessions abans de l’estiu.

Torra, preguntat per aquesta coincidència de dates durant la conferència de dijous passat a Madrid, va contestar que “no demanaré res a ningú, ni al TSJC ni al Parlament”. “No ho he de decidir jo, ho ha de decidir el TSJC, que és qui crea la polèmica. Ell sabrà si creu en la separació de poders i si creu que ha de menysprear el Parlament. Veurem quina decisió pren”, va afegir.

El TSJC té ara a les seves mans decidir si varia la data del judici. Ho farà en els pròxims dies, tot i que fonts del tribunal no avancen el sentit de la decisió. Qui ja s’ha pronunciat ha sigut la fiscalia, que dijous va advocar per mantenir el calendari amb l’argument que el president “no pot tenir privilegis”.

“Invocar unes prerrogatives que puguin assistir o emparar l’acusat per decidir el moment precís en què ha de ser jutjat és, com a mínim, desafortunat”, deia el ministeri públic, que amb to irònic hi afegia: “La majoria de ciutadans no estan ociosos al sofà de casa seva esperant que els cridi el tribunal, sinó que acostumen a tenir funcions, obligacions i agenda”.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 recluta, conca, 08/09/2019 - 09:44

¡ President, donde se sacó derecho !

#18 Pepita de Riudecols, Riudecols, 07/09/2019 - 22:38

Aquest home l'unic que planta és un pi al vàter quan fa de ventre, i tot i així el planta tort.

#17 Eduard R, BCN, 07/09/2019 - 22:00

No hay huevos y lo sabe... tiene 700K de razones para no plantar al tribunal...

#16 Cris, Barcelona , 07/09/2019 - 21:53

Este hombre es un cansino. Que los.plante y asuma las consecuencias. Que pesadez.

#15 El Sifoner, Castelló, 07/09/2019 - 20:30

(..Torra se plantea no acudir al juicio si el TSJC no revisa de oficio su decisión, ya que la cámara catalana ya había fijado el calendario de sesiones antes del verano..)A ver, que me cambien la fecha de la operación que tengo quorum y el tren o el avión, también me lo retrasan, que no puedo estar allí a hora. En esta república, eso sera lo nor