Publicitat
Política · 20 de Juny de 2018. 21:44h.

Torra torna a exigir les disculpes del Rei

Després que la carta no hagi tingut efecte

Torra torna a exigir les disculpes del Rei

Quim Torra durant el discurs

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha reclamat al Rei Felip VI "que demani disculpes al poble de Catalunya" pel discurs que va pronunciar dos dies després de la jornada de l'1-O. "Nosaltres voldríem que el Rei fes una rectificació de la declaració que va fer el 3-O, dos dies després d'un dia que per a molts catalans va representar un dia d'apoderament i sobirania i incomprensible d'entendre la violència que es va emprar contra ciutadans indefensos que exercien el seu dret a vot".

Torra també li ha demanat que el rebi per tal que li pugui explicar "el que està passant a Catalunya". "Li preguem al Rei d'Espanya que ens visita que demani disculpes al poble de Catalunya i que tingui el respecte exigible a qualsevol cap d'Estat i que rebi al president de Catalunya perquè li expliqui el que està passant a Catalunya" ha manifestat aquest dimecres durant la inauguració del Palau d'Esports dels Jocs del Mediterrani a la ciutat de Tarragona.

Durant el seu parlament, Torra ha reivindicat l'oportunitat que representa la celebració d'un esdeveniment d'aquestes característiques "perquè el món ens conegui millor", per "fer conèixer la nostra cultura, l'ambició nacional que empeny el país" i per també per donar a conèixer la "gravíssima situació política que vivim", fent referència als dirigents independentistes presos i els que es troben a l'estranger.

"Tarragona i les comarques seran el punt d'atenció i cal explicar-los qui som, el que estem vivint i quina es la gravíssima situació política que vivim. És important que aquesta gravíssima situació d'excepcionalitat sigui també ben explicada durant els jocs, que tothom qui vulgui saber que passa, que vulgui saber per què portem aquests llacets grocs, no se'n pugui anar sense una resposta clara. I a tota la gent que ens pregunti que està passant a Catalunya els hem de poder respondre que mig Govern de la Generalitat és a la presó i l'altre mig a l'exili, un fet inaudit a l'Europa democràtica i a la mediterrània, i això no pot passar" ha dit.

Publicitat
Publicitat

57 Comentaris

Publicitat
#33 XMB, Barcelona, 21/06/2018 - 15:31

...Torra també li ha demanat que el rebi per tal que li pugui explicar "el que està passant a Catalunya".

El Sr. Torra podría empezar por explicárnoslo a los catalanes, a los indepes y no indepes , y sobre todo a los 'hiperventilats'. Ningun catalan excepto los que mueven el cotarro saben realmente qué está pasando.

#32 Telamarinera, Vilanova, 21/06/2018 - 13:22

Y ustedes cuando piensan pedir perdón, por el dolor, el daño y las actuaciones vergonzosas a las q nos han sometido; y nos siguen sometiendo?.,, y saqueando los recursos de todos,como si fuera”su butiga”.

#31 Tirant, Bcn, 21/06/2018 - 12:37

Qui ha de demanar disculpes és Torra i tota la colla de colpistes per haver-se saltat la Constitució, l'Estatut i les resolucions judicials.

#29 Protágoras, bcn.España, 21/06/2018 - 11:44

El racista Torras debe pedir perdón al pueblo español por haber haber violado las leyes, violentado la constitución, enfrentado a los catalanes y haber puesto escuelas, medios de comunicación públicos y administración al servicio de un proyecto nacional-etnicista y antidemocrático que excluye a los catalanes de lengua española. (el 55%).

#28 OVNI, ELX, 21/06/2018 - 11:06

Si el govern del PSOE no es belluga ni es mulla, estarem aquí fins a anar als tribunals d'Estrasburg. Quan aconseguim que els tribunals europeus de justícia ens donin la raó, tornarem a Catalunya per entrar-hi amb el cap ben alt i tocant el clàxon per l'AP-7. És el futur que tenim.

lluís Puig, conseller exiliat

#28.1 Masias , Mis posaderas , 21/06/2018 - 11:31

Chifla Chifla
Tiene toda la pinta de que acabará de afilador

#28.2 Fart, Bcn, 21/06/2018 - 13:33

Ondia, quin futur més engrescador, oi?