Publicitat
Política · 31 d'Octubre de 2022. 11:07h.

Torra va instar els CDR a "muntar un ciri"

El president els va animar en una reunió a fer "una cosa potent" l'1-O de 2018

Torra va instar els CDR a "muntar un ciri"

L'aleshores president de la Generalitat Quim Torra es va reunir, segons un informe de La Guàrdia Civil revelat per El Mundo, amb tres representants dels Comitès en Defensa de la República (CDR) el 9 d'agost de 2018 per a "escalfar" la commemoració de l'1 d'octubre.

Aquest document consta en la causa de l'Audiència Nacional contra diversos membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) processats per pertànyer a una organització terrorista. Un d'aquests investigats va ser un dels tres que es va entrevistar amb Torra.

Les intervencions telefòniques han permès als agents reconstruir aquesta trobada en la qual Torra presumptament hauria donat "instruccions i directrius concretes a la cúpula dels CDR" respecte a mobilitzacions concretes. El llavors president va instar a fer "una cosa potent" el 1-O.

La Guàrdia Civil també assenyala que Torra va explicar als CDR que la pròxima DUI no havia d'ocórrer com en la del 27 d'octubre de 2017, sinó que "aquesta vegada s'hauria de fer efectiva mitjançant el control del territori. Per a això va instar els CDR a muntar un ciri que permeti prendre el control efectiu de la comunitat".

A més Torra es va comprometre al fet que els Mossos "no perseguissin les accions" dels CDR durant aquest "control efectiu" i va afegir que "ara controlaven alguna cosa però que hi ha molts Mossos", en referència a "la capacitat d'ingerència" que tenia l'independentisme sobre aquest cos policial, segons la Guàrdia Civil.

Publicitat
Publicitat

31 Comentaris

Publicitat
#22 Barcelonés , Los secesionistas odiáis CAT, 01/11/2022 - 17:16

Basura secesionista que por tales hechos debería estar en prisión en lugar de embuchacándose el dinero que nos roban

#21 bejota, bcn, 01/11/2022 - 11:11

LE ECHO MUCHO DE MENOS,TORRA, PORQUE CADA VEZ QUE HABLA ,PIERDE 3000 VOTOS.

#20 Neferu, Barcelona, 01/11/2022 - 10:59

Tranquilos, que no cunda el pánico, pues ellos están tranquilos y relajados porque saben que con Sánchez nada malo les ha de pasar pues es su ángel custodio, y cambiará todo lo que se tenga que cambiar en la constitución para que nada les pase. Incluso si lo volvieran a hacer estarían a salvo de delito alguno.

#19 joan, manresa, 31/10/2022 - 17:16

Can Tonet,17:10 h.--Aquest es el nivell polític i personal dels ultimas Presidents nombrats a dit per el sistema vigent....Quanta dignitat..!!! San envoltat d'una crosta independentista per aconseguir las "plebeyas "personals.., Tots ..,Tots..,mirant per lo mateix..,i a sobre amb tics barroers ..,manant a ser violents ...,Vergonya ens far ser..¡

#18 Tabarnés puro, Barcino, 31/10/2022 - 16:34

Vamos, lo de siempre: "vosotros id montando el lío que yo luego ya si eso me paso y tal y tal ..."
jajajajajaja
Quanteeee dignitat!!!!!