Publicitat
Política · 4 d'Agost de 2020. 13:20h.

Torra veu "agonia borbònica"

El president demana l'abdicació del rei Felip VI

Torra veu "agonia borbònica"

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha exigit al Rei Felip VI que abdiqui i li ha reclamat explicacions per "la fugida del seu pare". Torra ho ha dit en la compareixença posterior al Consell Executiu d'aquest dimarts. A més, ha sol·licitat al president del Parlament la convocatòria d’un ple aquesta mateixa setmana per abordar la crisi oberta per la monarquia espanyola.

Torra ha demanat a Felip VI que "no allargui més l'agonia borbònica i abdiqui per donar una oportunitat per donar una oportunitat a la ciutadania espanyola de sortirt d'aquest pou".  "Celebrarem -ha afegit- que caigui un règim autoritari en el qual el cap d'estat es transmet de manera hereditària. Els règims que es perpetuen es corrompen. I el règim borbònic espanyol ja fa segles que s'hauria d'haver extingit".

També ha remarcat que "serem al costat dels republicans espanyols, amb tot el suport", però ha deixat clar que "el nostre projecte és el d'una República Catalana independent". Tanmateix, ha dit que "celebrarem que caigui un règim autoritari en el qual el cap d'estat es transmet de manera hereditària".

"Els règims que es perpetuen es corrompen. I el règim borbònic espanyol ja fa segles que s'hauria d'haver extingit" ha sentenciat, i ha denunciat "la fugida tolerada pel Govern espanyol de Juan Carlos de Borbó".

Finalment, ha lamentat que Joan Carles I es declari "pròfug de la justícia a través d'un comunicat de la Casa Reial" i ha reclamat "responsabilitats al Govern espanyol per haver permès, facilitat i aplaudit la fugida d'una persona plena de privilegis quan està essent investigat per un cas immens de corrupció".

Publicitat
Publicitat

48 Comentaris

Publicitat
#68 Píndaro ya sabía esto de nosotros ... nosotros somos los hiperbóreos ... +allá de los cielos ..., los que vivimos más allá del septentrión,de los hielos,de la muerte;+ allá se encuentra nuestra vida, 05/08/2020 - 10:53

'senyor indepe' :

Gràcies al 1er borbó, Felip V,

Catalunya es com ara la coneixem.

Sàpiga que la Renaixença va ser naixença,

ja que abans Catalunya no va fer res culturalment

ni va ser res políticament;

i Felip V la va alliberar d'una estructura medieval,

per que esdevingués rica i plena com mai.

#67 electra, Barcelona, 05/08/2020 - 10:42

Catalunya està agònica. Això és el que li hauria de preocupar a aquest ninot de palla.

#65 Tanto PUERTO~RICO, como PORTUGAL ..., ... desean ... la =UNIÓN·con·ESPAÑA= ..., 05/08/2020 - 10:08

En la Mayoría
de los Estudios
Demoscópicos
implementados
tanto en PUERTO-RICO
como en PORTUGAL...
se constata que
existe una Franja Poblacional
de -al menos- el =51%=
que desea la
=UNIÓN·con·ESPAÑA=
para formar la
=UNIÓN-IBÉRICA=
{=Portugal}
ó 'Com.Autón.'
[=Puerto-Rico]

#64 Aclariments, BcN, 05/08/2020 - 09:03

En primer lloc: Joan Carles I no és pròfug de la justícia. Per això és podria querellar contra TV3, Torra i sa mare. Sortosament per a a ells no pot fer-ho. Ara bé, l''enveja és mala cosa. A diferència dels Pujol, munyidors de negocis locals, tot sembla indicar que l'emèrit podria haver rebut diners o regals dels saudís. On és el delict

#64.1 Menjamela Grandi, Anapurna, 05/08/2020 - 09:13

Efectivamente. Como la memoria es flaca y el personal desagradecido por naturaleza, hagamos memoria:
el Rey emérito hizo valer su cercanía con la monarquía saudí para que los trenes rápidos entre la Meca y Medina fuesen españoles y no franceses o alemanes. Si cobró, pues oiga.
Los corrupgentes robaban a manos llenas para quedárselo ellos.

#64.2 ALLEMAN STOLBERG, Tortosa, 05/08/2020 - 09:51

Y 5 corbetas la primera emtregada en astilleros Cartagena. Dinero y trabajo. Las 6 fragatas de USnavy se perdieron por la chuleria de Sanchez

#62 Iñigo, Palma de Mallorca, 05/08/2020 - 07:08

Por lo que representa hoy más que nunca.
Viva España
viva el rey
viva el orden y la ley.