Publicitat
Política · 30 de Gener de 2018. 10:12h.

Torrent ajorna el ple per no desobeir el TC

El president del Parlament afirma que "no proposaré cap altre candidat" que no sigui Puigdemont

Torrent ajorna el ple per no desobeir el TC

El president del Parlament, Roger Torrent, ha anunciat que ajorna el ple d'investidura, però ha assegurat que "no proposaré cap altre candidat" que no sigui Carles Puigdemont. Així ho ha manifestat en una compareixença institucional, on ha exposat que "atenent la petició del president Puigdemont de garantir el seu dret a tenir un debat d'investidura amb garanties, així com per donar temps a les al·legacions presentades pel mateix president, el ple previst per avui queda ajornat, però en cap cas desconvocat".

Torrent ha dit que el ple d'investidura del candidat Carles Puigdemont "es manté convocat i se celebrarà un cop garantit un debat d'investidura efectiu i sense ingerències" perquè vol "una investidura que tingui valor real i que sigui efectiva". En aquest sentit, s'ha compromès a "a generar l'escenari més favorable per a garantir que la voluntat de la ciutadania expressada a les eleccions es faci realitat".

També ha anunciat que ha instat als serveis jurídics de la cambra a que el Parlament es personi i formuli al·legacions a la resolució del TC i ha instat l'alt tribunal a "resoldre les al·legacions en la major brevetat per desfer el nyap jurídic que ha perpetrat". Sobre la resolució emesa, Roger Torrent ha apuntat que "el TC sense cap tipus de petició prèvia ordena a la Mesa com ha d'interpretar el seu propi reglament. Una decisió política ad hoc feta per qui hauria de ser àrbitre constitucional".

"Ni la vicepresidenta Soraya ni el Tribunal Constitucional decidiran qui ha de ser el president de la Generalitat. Són els diputats i les diputades escollits democràticament a qui els pertoca fer-ho", ha advertit el president del Parlament, que ha subratllat que "aniré fins al final per defensar els drets del president Puigdemont per sotmetre's al debat d'investidura amb totes les garanties".

Finalment, ha apuntat que "la voluntat majoritària dels catalans i catalanes no se suspèn". "Aquest Parlament investirà el candidat que rebi el suport de la majoria de la cambra, no el que es decideixi des d'un despatx a 600 quilòmetres", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#19 Bougainville, Barcelona, 30/01/2018 - 18:01

Tota la gentalla fidel al R78 esperant el pitjor. Tabarnia=Feixisme nauseabund.

#18 zeppelin74, bcn, 30/01/2018 - 14:56

Quin espectacle més patètic.Ho han enfonsat tot i continuen amb el seu lamentable espectacle.Els tabarnesos no ens mereixem això.Volem marxar.Tabàrnia lliure!!

#17 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 30/01/2018 - 14:25

https://cronicaglobal.elespanol.com/pensamiento/manicomio-catalan/importante-pillar_117434_102.html

#16 khan, Barcelona, 30/01/2018 - 14:08

Basta ya de incertidumbre y paralizacion, que pongan un precidente sea quien sea, que volva la normalidad y trabajar.

#15 turuta, BCN, 30/01/2018 - 12:18

...sap que si l'envien a chirona, quan vagi a les dutxes...

#15.2 Purria española, bcn, 30/01/2018 - 14:01

ho dius per experiencia no? a mes,segur que et va agradar...