Publicitat
Política · 28 de Novembre de 2019. 17:28h.

Torrent defensa ara la via escocesa

El president del Parlament reclama resoldre la situació "a través de les urnes"

Torrent defensa ara la via escocesa

El president del Parlament, Roger Torrent, ha defensat la via escocesa per a resoldre la situació política a Catalunya després de reunir-se amb el president del Parlament escocès, Ken Macintosh, aquest matí en la seva visita oficial Edimburg. En la trobada entre ambdós presidents de cambra, Torrent ha explicat la situació política a Catalunya i ha traslladat la necessitat de resoldre "el conflicte polític" amb l'Estat.

Roger Torrent ha reclamat al president Pedro Sánchez que "aprengui" del cas escocès per solucionar la situació política. "Menys decrets digitals que intenten intervenir internet i més democràcia, menys repressió i més urnes, menys voluntat de silenciar les institucions i la veu de la ciutadania de Catalunya i més coratge per afrontar una solució democràtica al conflicte polític que viu Catalunya amb l'Estat espanyol" ha manifestat en declaracions després de la trobada.

El president del Parlament català ha afirmat que "Escòcia és un bon model de democràcia des del punt de vista de resoldre, a través de les urnes, el conflicte polític" i ha traslladat al seu homòleg que és "incomprensible" la condemna d'onze anys i mig de presó contra l'expresidenta Carme Forcadell "per haver permès que es fessin debats al Parlament de Catalunya".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 El Sifoner, Castelló, 28/11/2019 - 19:46

Sr, Torrent, España es un país, nación, estado de derecho con democracia plena. Gracias a su ordenamiento CE del 78, todos sus actos están sujetos a la ley, luego las decisiones del legislativo, ejecutivo y judicial, son actos democráticos, todos sus actores han salido de las urnas, bien directamente o han sido nombrados por los electos.

#2 Ojotuerto, Calafell (Tabarnia) , 28/11/2019 - 18:35

La Vía Tortosina no le gusta. Les urnes de Tortosa i el monument. Se tendrán que poner faldas y enseñar canilles.

#1 Veciana, Barcelona, 28/11/2019 - 18:10

Pues no sé si Torrent(e) se habrá enterado de que Johnson ha dicho que si él gana las elecciones de referendum nada...y si tiene que impedirlo lo hará y no será con caramelitos.