Publicitat
Política · 13 d'Octubre de 2019. 09:53h.

Torrent emula Forcadell

No impedirà "cap debat" al Parlament malgrat els advertiments del TC

Torrent emula Forcadell

Roger Torrent

El president del Parlament, Roger Torrent, ha fet una crida a la mobilització ciutadana per respondre la sentència del judici pel procés. “Haurem de ser als carrers i haurem de fer que la situació de repressió per part de l'Estat sigui insostenible”, ha afirmat en una entrevista aquest dissabte al programa de TV3 FAQS.

Torrent també ha assegurat que no impedirà que cap debat al Parlament, malgrat les advertències del Tribunal Constitucional. “El govern espanyol ens ha de dir de què podem parlar al Parlament de Catalunya i de què no podem parlar? No podem acceptar aquesta dinàmica. No podem acceptar que la censura entri per la porta del Parlament”, ha declarat.

El president de la Cambra catalana, d'altra banda, ha anunciat que plantejarà la celebració d'un pe específic després de conèixer-se la sentència perquè “el conjunt dels diputats i diputades, els 135 diputats i diputades, puguin dir-h la seva”.

“Haurem de fer que la situació de repressió per part de l'Estat sigui insostenible. Cada pas que fem des del punt de vista de les mobilitzacions socials hem de ser conscients que han de ser passos que vagin en la línia d'aguditzar les contradiccions democràtiques de l'Estat”, ha reblat Torrent.

Torrent, tanmateix, no aposta només per la mobilització social, sinó també per la “incidència política en la governabilitat de l'Estat”. “Hem de crear els incentius necessaris perquè a l'Estat, des d'un punt de vista polític democràtic, li surti més car intentar cronificar el conflicte, o posar als independentistes a la presó que seure a negociar el referèndum”, ha considerat.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 Neferu, Barcelona, 13/10/2019 - 16:41

Bueno, quien avisa no es traidor, y este, avisado está, por tanto, sabrá muy bien las consecuencias de lo que haga. Luego no habrá lugar a rasgarse las vestiduras .

#9 Charly, Barcelona, 13/10/2019 - 13:45

Total, a Dios pongo por testigo, que nunca acabaré en la cárcel.

#8 Ramon, Celra, 13/10/2019 - 13:36

Falç !!!! Hipócrita !!!! Comença per arreglar les pudors del teu Poble.

#7 Protágoras, bcn.España, 13/10/2019 - 12:58

“Tendremos que estar en las calles y tendremos que hacer que la situación de represión por parte del Estado sea insostenible” Aunque no encierren o nos despidan. Mientras tanto yo me cuidaré mucho, de no hacer nada que ponga en peligro el magnífico sueldo que cobro como presidente del Parlamento Autonómico. "Yo no soy tonto"

#6 Res de nou, Barcelona, 13/10/2019 - 12:45

L'entrevista a Torrent es podria resumir en, mucho ruido y pocas nueces.