Publicitat
Política · 10 de Juliol de 2019. 12:19h.

Torrent escombra cap a casa

A Espanya se li pot dir "Estat feixista", però a Torra no se li pot dir "fatxa"

Una reflexió del diputat del PPC, Alejandro Fernández, adreçada al president de la Generalitat, Quim Torra, durant la sessió de control al Parlament, ha provocat una enganxada amb Roger Torrent. El president de la Cambra i els representants del PPC no s'han posat d'acord a l'hora d'interpretar el reglament.

Fernández, durant la seva intervenció, ha preguntat a Torra si "no s'ha plantejat que si cap institució europea considera que Espanya sigui un Estat fatxa potser, i només potser, l'únic fatxa pugui ser vostè?". Aquesta expressió ha provocat que Torrent el cridés a l'ordre i li recordés el pacte al qual havien arribat les diferents formacions polítiques sobre les intervencions parlamentàries.

Torrent ha retret a Fernández que "ha sobrepassat els límits que ens vam marcar amb l'expressió que ha fet. Li demano que retiri l'expressió o l'hauré de cridar a l'ordre". Rodríguez ha al·legat que "jo no li he dit fatxa a ningú, he convidat a reflexionar sobre la possibilitat que ho fos".

El president del Parlament no ha acceptat aquesta explicació i ha insistit en demanar a Fernández que retirés les seves paraules. Aquest s'ha negat i Torrent ha anunciat que "el crido a l'ordre. Si seguim en aquest camí ja sap les conseqüències que tenen les crides a l'ordre. Demano que es tingui en compte a l'acta del ple".

En aquest punt, ha intervingut el diputat del PPC, Santi Rodríguez, per "una qüestió d'ordre". "La constància en acta es fa per una segona crida a l'ordre, no a la primera. Li demano que apliqui estrictament el reglament", ha demanat.

"Sí, li he demanat que ho retirés, no ho ha retirat, li he dit que el cridaré a l'ordre i el torno a cridar l'ordre. Que consti a l'acta del ple", ha replicat Torrent.

Rodríguez, però, ha argumentat que "vostè ha fet una crida a l'ordre i ha demanat la constància a l'acta. I, d'acord amb el reglament, la constància a l'acta s'ha de demanar a la segona. I no hi ha cap element que justifiqui una segona crida a l'ordre".

Torrent ha manifestat aleshores que "he demanat al diputat que retirés l'expressió o el cridava a l'ordre. No ha volgut retirar l'expressió i jo tinc l'obligació de fer una segona crida a l'ordre i que consti en acta". Posteriorment, Rodríguez en declaracions a la premsa ha dit que la crida a l'ordre ara "injustificada i injusta".

El diputat del PPC s'ha queixat que aquestes crides a l'ordre només se'ls hi apliquen a ells, motiu pel qual ha anunciat que "el PP es desvincula totalment de qualsevol acord amb la resta de portaveus".

Roger Torrent i Josep Costa. Foto: CCMA
Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#13 Talegon & Rufian "Fakes", WATERloo, 11/07/2019 - 05:45

Torrent en cuanto a Torra tiene la razon, no se le puede llamar facha .... porque es un nazi xenofobo.

#12 Manuel, Tarazona, 10/07/2019 - 21:42

No soy del PP, pero he de reconocer que la habilidad de Alejandro Fernández es florentina. Excesivamente hábil para las simplezas de los puristas del "pople".

Palomitas, palomitas...

#11 rosa, Barcelona, 10/07/2019 - 19:12

Sr. Torrent voste també és de pensament únic i nacionalista, sap qui eren aquests als anys 40?

#10 Soloesmiopinion, Tabarnia, 10/07/2019 - 17:34

Això va de "demucracia"

#9 Pepón, Barcelona, 10/07/2019 - 17:34

Es un nazi confeso pues dice que los que hablan castellano no son catalanes sino bestias con forma humana.