Publicitat
Política · 10 de Gener de 2020. 18:03h.

Torrent fa pinya amb Torra

El president del Parlament afirma que el Reglament no ho preveu i titlla la JEC "d'òrgan incompetent"

Torrent fa pinya amb Torra

El president del Parlament Roger Torrent ha comunicat al president de la Generalitat Quim Torra que "segueix sent diputat i que el Parlament de Catalunya defensarà els drets de tots els diputats". Torrent, en roda de premsa aquest divendres a la tarda, ha anunciat que el Reglament del Parlament no preveu la causa que estableix la Junta Electoral en la resolució com a motiu per perdre l'acta de diputat i considera que l'òrgan administratiu és "incompetent".

Torrent ha insistit en el fet que no es dóna cap de les circumstàncies que preveu el Reglament de la Cambra perquè l'actual president de la Generalitat perdi la seva acta de diputat i ha recalcat que "inelegibilitat sobrevinguda" no figura com un dels motius que l'ordenament preveu.

"La Junta Electoral és un òrgan administratiu que no es pot atorgar les potestats per inhabilitar, és un òrgan incompetent per prendre aquesta decisió. Ens devem al Reglament del Parlament i entre aquestes causes per deixar de ser diputat no hi ha la inelegibilitat sobrevinguda que planteja la Junta Electoral. No hi ha renúncies, no s'han extingit els mandats i no hi ha condemna ferma. No es dóna cap dels supòsits que estableix el reglament" ha apuntat.

Torrent també ha anunciat la presentació d'un recurs davant del Tribunal Suprem dimarts vinent contra l'acord de la Junta Electoral. "Dimarts es presentarà un recurs davant el Tribunal Suprem contra l'acord de la Junta Electoral" ha informat, recalcant que "La Junta Electoral no és competent per treure l'acta de diputat o diputada al Parlament".

El president del Parlament ha acusat l'Estat de situar-se "fora del sistema judicial europeu" i ha defensat que "cap tribunal resoldrà el conflicte polític que viu aquest país".

"L'Estat espanyol ha demostrat que se situa fora del sistema judicial europeu, ho hem vist en relació a la situació de Junqueras, a fora del que determinen les sentències dels tribunals europeus i estem veient com pretén inhabilitar un eurodiputat sense haver-hi sentència ferma" ha lamentat.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#12 Gregari, VNG, 11/01/2020 - 18:39

Incompetente dice? Él es un incompetente, y además insensato, si no no habría accedido al cargo en el contexto actual, al igual que Torra, Forcadell en su momento, etc.

#11 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 11/01/2020 - 14:30

Mes verborrea puesesista
Podeu estar mes que segurs que el Noi dels Rolex no posara mai en risc una vida i un futur de princep saudi que La Patria li ha regalat per formar part del clergat de l´Esglesia del Rufianisme del Sant Drapet.

Nomes cal recordar que aquests aguerrits cantamañanas son els creadors dels yonohesidoseñorjuez

#10 Santi, Barcelona, 11/01/2020 - 09:43

Sempre que aquest element obre la boca es per dir alguna bajanada, perque la gent se li aixequi i marxi de l'auditori, o que algú li digui a la cara "usted deberia estar en prisión". Es un milhomes que es pensa omnipotent i no te ni ofici ni benefici, sempre cobrant de l'erari public. Amb les prebendes que te i mai hagues somiat, aquest acatarà

#9 pepe, andorra, 10/01/2020 - 23:31

pues claro q la JEC es competente para retirar el cargo a un diputado. Si a estas alturas el poder ejecutivo y el legislativo se niegan a obedecer al judicial, imaginaos si fueran independientes por donde se pasarían los dictámenes de los jueces. En manos de estas personas, los separatas, habría una dictadura donde la stasi serian monjitas.

#8 Vicente, Gerona, 10/01/2020 - 22:52

Te veo volviendo corriendo a tu pueblo apestoso.