Publicitat
Política · 16 d'Abril de 2018. 22:07h.

Torrent no té por a anar a la presó

“Farem tot el que calgui, més enllà de les amenaces i de les conseqüències personals”

Torrent no té por a anar a la presó

Roger Torrent

El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat en una entrevista a 8tv que “ens hem de mantenir ferms” en la defensa dels drets de Parlament, malgrat “les conseqüències personals” que se’n puguin derivar. Preguntat sobre si “li fa por anar a la presó”, el president de la cambra catalana ha reblat que “en la defensa dels drets i de les llibertats del Parlament, farem tot el que calgui i tot el que estigui a les nostres mans, més enllà de les amenaces i de les conseqüències que a nivell personal pugui tenir”.

Torrent ha afirmat que la querella que preveu presentar la Mesa contra Pablo Llarena té per objectiu “defensar els drets i les llibertats polítiques”. “Quan un tribunal, un jutge impedeix el normal funcionament del Parlament, nosaltres hem d’actuar”, ha manifestat. També ha reblat que “si nosaltres desentenguéssim aquesta defensa fèrria dels drets i llibertats civils i polítiques dels diputats, no estaríem fent la feina que pertoca fer a un Parlament”.

D’altra banda, el president de la cambra catalana s’ha mostrat contrari a la repetició de les eleccions perquè “no podem posar en risc el patrimoni del 21 de desembre”. “No convé anar a eleccions. És un escenari que hem de descartar de totes totes”, ha considerat Torrent, alhora que ha instat als grups parlamentaris a trobar “una fórmula per donar sortida al mandat democràtic de les urnes i formar un govern”. En tot cas, s’ha mostrat convençut que “hi haurà un gran acord polític” abans d’esgotar el termini legal per convocar eleccions.

Respecte el candidat a la presidència de la Generalitat, Torrent ha assenyalat que Carles Puigdemont és “el president legítim” i “la possibilitat d’investir Puigdemont està sobre la taula”, però ha afirmat que a hores d’ara “el candidat és Jordi Sánchez”. “No ens podem resignar al fet que no es respectin els drets polítics de Jordi Sánchez”, ha manifestat el president del Parlament.

Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#18 Untergrund, Bcn, 17/04/2018 - 17:52

Igual que la Marteta, fins a la mort, ni un pas enrera. Llàstima que facin el que facin continuen cobrant, la qual cosa em sembla irreal, pero que hi farem, les autonomíes és el que tenen, too er mundo e güeno.

#17 Aromas de Sarria de Ter, Palafrugell, 17/04/2018 - 11:36

Y luego cuando esté delante del juez el "profesor Bacterio" se hará caquitas como los otros que ya están encerrados.

#16 estelada, bandera d'onan, egara, 17/04/2018 - 11:32

ufff... deja-vu... i ja en porto uns quants

#15 Albert Escarré Puig, Barcelona, 17/04/2018 - 10:37

#15

Roger, qué valiente, qué valiente. Pero no escarmientas. cuatro topetazos en las sesiones del Parlament y tú como si nada. Veo que no piensas huir, en Extremera te esperan, por que están jugando al guiñote y les falta una para jugar a la brisca con una baraja ESPAÑOLA. El mal que estáis haciendo a nuestra Catalunya,NO te procupa. ¡ Qué pena

#14 Pepón, Terminus, 17/04/2018 - 10:24

Roger, la cárcel es mu dura y tú mu blando. No te hagas el machote