Publicitat
Política · 10 d'Octubre de 2019. 21:11h.

Torrent pot acabar com Forcadell

El Constitucional l'adverteix de les conseqüències penals de la desobediència

El Tribunal Constitucional ha suspès de manera cautelar les resolucions aprovades pel Parlament de Catalunya de defensa del dret d'autodeterminació i de reprovació del rei Felip VI i ha advertit al president del Parlament, Roger Torrent, i a la Mesa que la desobediència a l'Alt tribunal pot tenir conseqüències penals.

El TC ha notificat personalment al president del Parlament Roger Torrent, al secretari general Xavier Muro i als membres de la Mesa de la cambra catalana de la resolució. El Constitucional els adverteix en la providència que en cas d'incompliment de la seva decisió podrien incórrer en responsabilitats penals i desobediència.

El Ple del Tribunal Constitucional "requereix al president del Parlament de Catalunya, als altres membres de la Mesa i al secretari general del Parlament, respectivament, de la seva obligació d'abstenir-se de realitzar qualsevol actuació tendent a donar compliment als incisos impugnats de la Resolució 534 / XII del Parlament de Catalunya, així com el seu deure d'impedir o paralitzar qualsevol iniciativa, jurídica o material, que directament o indirectament suposi ignorar o eludir la sentència del Tribunal Constitucional 98/2019".

El president del Parlament, Roger Torrent, ha afirmat que "al Parlament s'hi ha de poder parlar de tot allò que interessi a la ciutadania, no només del que agradi al Govern espanyol". "No convertirem la Mesa en un òrgan censor. Si ho féssim, estaríem limitant el dret dels diputats i les diputades a la representació política i, en conseqüència, dels ciutadans de Catalunya. Per tant, continuarem defensant la llibertat d'expressió de tots els diputats, pensin com pensin", ha afirmat el president del Parlament.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 a quien corresponda, Barcelona, 11/10/2019 - 09:18

Aquí tenemos a Bacterio, el ejemplo de la democracia. El mismo que hace callar o expulsa a los miembros de los partidos de la oposición en el Parlament.

#7 Coque, El Centro de Tabarnia, 11/10/2019 - 09:16

Torrent, majo; piensa en donde esta ahora la Forcadell y aplicate aquello que dice que cuando veas las barbas de tu vecino cortar, pon.....

#6 Montserrat, Barcelona, 11/10/2019 - 08:54

Aquest milhomes ja fa temps que hauria d'estar entre reixes. Ja li va dir aquell empresari alemany despres de cantar-li tots els mals que han fet al pais "votaré para que ud vaya a la carcel". Es pensa que es algú, el molt ignorant, i disfruta expulsant a diputats de l'oposició i negant la paraula. Es mereix que el posin aviat mut i a la gàbia

#5 Pere, Bsarcelona, 11/10/2019 - 08:07

A ver si ahora te comportas de modo chulesco valiente .
ME AVERGUENZO DE ESTOS COBARDES MAL LLAMADOS CATALANES.
A LA CARCEL !!!!!!!

#4 Lluis Gibernau, Girona, 11/10/2019 - 01:14

TORRENT a la presó d'una vegada ja. Ets un provincxia nouvingut i tot et ve gran, el càrrec sobretot ...

Si tens el que cal tenir, aguanta el tipus i fes-te l'home que en breu desfilaras a Alcala Meco com d'altres i ens quedarem tranquils.