Publicitat
Política · 23 de Febrer de 2018. 19:10h.

Torrent provoca una crisi judicial

El president del TSJC i el fiscal en cap de Catalunya marxen d’un acte institucional

El president del Parlament, Roger Torrent, ha dividit el Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB) quan ha denunciat l’existència de “presos polítics” a l’Estat espanyol durant el discurs que ha pronunciat aquest divendres amb motiu de la Festivitat de Sant Raimon de Penyafort. “Cal denunciar l’existència de presos polítics acusats de rebel·lió i sedició per delictes inexistents”, ha afirmat el president de la cambra catalana en presència del ministre del ministre de Justícia, Rafael Català.

Aquestes paraules ha provocat que abandonessin la sala el president del TSJC, Jesús María Barrientos; el fiscal en cap de Catalunya, Franciso Banyeras; la fiscal de Barcelona, Concha Talón; entre d’altres membres de l’ICAB. A més, la presidenta del Col·legi, Maria Eugènia Gay, ha retret al president del Parlament "si us plau, president, no era la idea, l'ha feta bona”.

Torrent també ha lamentat que aquest acte es produeix en un context “anòmal”, perquè “vivim una regressió a una situació predemocràtica” i “observem amb preocupació la crisi de l’Estat de dret”. El president del Parlament ha denunciat que “s’han produït lesions greus de drets polítics”, ja que “la voluntat de la ciutadania expressada a les urnes no es pot materialitzar perquè els tribunals, a instàncies del poder Executiu, ho impedeixen”.

El president del Parlament, en tot cas, s’ha mostrat convençut amb què “el sistema judicial espanyol és ple de bons professionals que creuen en la justícia, en la democràcia i en l’Estat de Dret”, alhora que ha fet una crida perquè “els professionals del món jurídic assumeixin la gravetat del moment en què vivim”. “Només puc acabar la meva intervenció agraint-los la feina que fan i encoratjar-los a seguir defensant amb fermesa, rigor i determinació els drets i les llibertats”, ha conclòs Torrent.

Roger Torrent
Publicitat

79 Comentaris

Publicitat
#45 lepero, Barcelona/Tabarnia, 24/02/2018 - 11:53

Acostumbrados a dar mítines en su pueblo...

#44 Pa amb tomàquet i pernil ibèric, II*II Tractoria Banana Republic, 24/02/2018 - 11:28

Els polítics que representen el separatisme actual són una banda d'indigents intel·lectuals que fan pena, que parlin, cap problema, ells mateixos se l'estan fotent. Una fàbrica de fer tabarnesos.

#43 FerranB, Barcelona, 24/02/2018 - 11:24

Mireu una foto de'n Torrent abans de ser president del parlament..y ahir a l'acte del collegi d'advocats...i treieu conclussions.
Un vividor de la politica desde jovenet! Però ara a la mínima..errada ,..o vas a la garjola o ets un traïdor! Tu mateix t'ho has buscat..

#43.1 Rodejet, Barcelona, 24/02/2018 - 13:36

Com el gurú Rivera, dedicat professionalment a la política des dels 26 anys ?.

#42 modium, Moià, 24/02/2018 - 11:17

No és una crisi judicial ni institucional, són una colla de malducats aliens a la llibertat d´expressió i que en un estat normal ja els haurien despedit, multat i obligat a fer serveis socials ajudant a la gent necessitada i els avis dependents.

#42.1 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 24/02/2018 - 13:42

Asumo que se refiere Uds. a "los suyos", los indepres. Si es así, totalmente de acuerdo: costaría mucho salvar a alguno de ellos. Un tipo que no sabe distinguir sus funciones como Presidente del Parlamento de Cataluña de las de diputado de ERmC se acredita como un maleducado y un pobre analfabeto político. Un fachalán de diccionario, vamos.

#41 Pitu, Girona, 24/02/2018 - 10:51

Estem en mans d’una Colla de trabucaires que semblen trets de la “punyalada”.
Qui te les carencies democratiques I institucionales?
Aixi no arribarem mai en lloc