Publicitat
Política · 2 de Maig de 2018. 15:32h.

Torrent reincideix

Convoca ple per modificar la Llei de la Presidència

Torrent reincideix

El president del Parlament, Roger Torrent, ha convocat un ple per aquest dijous i divendres, que inclou el debat i votació de la reforma de la Llei de la Presidència en l'ordre del dia malgrat el dictamen contrari del Consell de Garanties. Aquest organisme va emetre un informe -no és vinculant- que declara inconstitucional la reforma legislativa per permetre la investidura telemàtica.

Ciutadans ha demanat formalment a la Mesa que la reforma de la llei es retiri de l'ordre del dia del ple d'aquesta setmana. Com que la mesa no n'és competent, els grups han acordat abordar-ho demà en una Junta de Portaveus convocada per abans del ple. Tot i les crítiques de la formació taronja, però, els independentistes tenen previst tirar-la endavant igualment.

la líder de C's a Catalunya Inés Arrimadas ha demanat que la reforma es retiri de l'ordre del dia perquè considera és un "atropellament" contra els drets de l'oposició. Ha recordat, a més, que el Consell de Garanties Estatutàries va emetre un dictamen "demolidor" contra la reforma.

Arrimadas ha deixat clar que si Torrent no fa marxa enrere, pot tenir lloc un altre "ple de la vergonya, com el dels passats 6 i 7 de setembre". "És la nostra obligació, no quedar callats i reaccionar i defensar els drets" dels diputats, ha dit Arrimadas, advertint que el seu partit farà tot el possible per evitar la reforma de la llei de la presidència.

El PSC, per la seva banda, ha avançat que un cop al ple votarà en contra que la reforma de la llei de presidència pugui tirar endavant per lectura única. "Hem de ser coherents amb la unanimitat i contundència del Consell de Garanties Estatutàries", ha exposat la portaveu dels socialistes catalans Eva Granados.

La portaveu de Catalunya En Comú-Podem, Elisenda Alamany, ha assegurat que "no se sap si és creïble tenint en compte el ball paral·lel -de candidats alternatius a Carles Puigdemont- que s'està donant". "Si s'aprovés la reforma", ha insistit, "no està pensada per avançar, recuperar les institucions i donar resposta a les demandes ciutadanes que ocupen els carrers de Catalunya".

El ple, que començarà dijous a les onze, debatrà la proposició de llei del PSC-Units sobre la tercera llengua dels universitaris, set propostes de resolució sobre la CCMA, la renda garantida, els CDR, els sindicats, els drets civils i polítics i els valors europeus i la proposta de C's, el PSC-Units, CatECP i el PPC de crear una comissió d'investigació sobre espionatge a periodistes i polítics.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Culerdo, Basilea, 02/05/2018 - 20:34

Se puede ser más tonto?. Madre mia que pedrada tiene este en la cabeza !!. Retarder nivel Dios.

#4 Albert, BCN, 02/05/2018 - 19:47

Les indepes no fan mes que politico-postureo, porten així tota la legislatura ni saben ni volen governar.

Tot es una enorme obra teatral per ells. Per això es sorprenen i s’enfaden quan alguns van a la garjola.

Estan al mon real no al mon de republica de colors que s’han inventat i que no existeix.

#3 Mentre cobrin......, Chez Titole, 02/05/2018 - 17:16

Anar fent, tot sigui per acontentar els fidels, no hi fa res que tot plegat sols serveixi per una cosa: COBRAR. I si finalment posen de presidenta a la dentetes, "·más de lo mismo".

#2 Demetri, Barcelona, 02/05/2018 - 16:51

Aquest es mor de ganes de què el portin a Estremera, així passarà a la "seva" història com un màrtir per la causa, perquè si algun historiador ha d'escriure sobre aquest pobre diable tindrà feina amb indagar si mai ha fet res de bo, al marge del ridícul i del milhomes que es creu ser algú, però tot queda amb fum, fum i més fum...

#1 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 02/05/2018 - 15:53

Una leyes las ignoran, otras las fabrican a medida, y otras las desobeceden. Denuncian la ley por injusta mientras se escudan en leyes injustas (ley D'Hondt). Someten a "referendum" lo que les interesa ("dretadecidirdunsolpople") y lo que no, lo imponen ("immersió", multas lingüísticas, subvenciones a los medios...)
Vaya demócratas...