Publicitat

De comprometre's a "cosir la societat catalana" a dir-li "miserable" al Rei

Torrent s'embala

El president del Parlament, Roger Torrent, ha assegurat que ni ell ni la Mesa permetran "de cap manera que la censura entri a la Cambra" perquè "se sap quan entra però no on arriba". Ho ha dit després que el TC l'advertís sobre el risc d'incórrer en el delicte penal de desobediència si ignoren les resolucions del tribunal i li ordenés paralitzar la proposta de resolució en la qual es reivindica el dret a l'autodeterminació.

Torrent ha qualificat d'"anormalitat" que "en plena campanya electoral el Tribunal Constitucional es reuneixi d'urgència per amenaçar al Parlament" i ha dit que la Mesa "no pot limitar" els temes de què volen parlar els diferents grups polítics amb representació a l'hemicicle.

"No podrem parlar de conceptes com autodeterminació o amnistia, que s'han abordat altres vegades?", s'ha preguntat Torrent, que ha recordat que "des de 1989 s'ha debatut i s'han aprovat resolucions" sobre el dret d'autodeterminació a la cambra.

Torrent ha fet aquestes declaracions després que aquest dilluns li digués "miserable" al Rei en un acte electoral d'ERC a Girona: "no reconeixem l'autoritat d'un senyor que ha vingut aquí i no demana perdó pel miserable discurs del 3-0, que no respecta la voluntat majoritària dels ciutadans d'aquest país de triar lliurement el seu futur, que avala la violència policial de l'1-O, no reconeixem l'autoritat de la monarquia, i per això li diem que els catalans no tenim rei".

Torrent va acusar d'inhumana Inés Arrimadas en unes declaracions el novembre del 2018 i va manifestar que ella i Xavier García Albiol "haurien d'haver anat a la presó des del dia 1 i haguessin demostrat una mica més d'humanitat". "Haurien demostrat humanitat anant a la presó i mirant els ulls dels presos i les preses". També va dir que tan Ciutadans com el PP volen "banalitzar i menystenir el patiment dels presos i les preses, però també de les seves famílies. És pervers menystenir el que suposa la presó".

Totes aquestes declaracions de Torrent les ha fet malgrat que quan va ser elegit com a president de la cambra catalana el 17 de gener del 2018 va afirmar en el seu discurs que "vull contribuir a cosir la societat catalana, una societat d'identitats creuades. Davant d'aquesta pluralitat, la cohesió s'ha de fomentar en els elements comuns".

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#13 Aclaración, Barcelona , 07/11/2019 - 17:01

Y luego será como los otros cuando estaban delante de un juez, "no fui yo fueron los voluntarios sr. Juez", o "yo sólo actuaba por mandato del pueblo de Cataluña sr. Juez"... cobardes que sois todos unos cobardes.

#12 cataqueeeeeee, Montcada i Reixac, 07/11/2019 - 11:18

Torrent da el perfil requerido por el Ayatoláá Uriul...Torrent es mi opinión y reitero que es como politico...es un comisarioo de la Gestapo con mando...es un Goering...si se quita la barba es Goering...es un fanático.

#11 joan, manresa, 06/11/2019 - 16:38

El Casal tencant ya la seva tertúlia i preparant la partida que es molt mes interessant que las paraules i fets d'un saltamarges ...,Sr.Roger...,que ya no portem llana al clatell...,pro encares li podriem cantar alló...,"----Tires la pedra.....,on anirà ?....!"...,Enten Sr.Roger i escolanets de l'escola..." escarbats de nit.. """???

#10 El Sifoner, Castelló, 06/11/2019 - 16:03

(..Roger Torrent, ha asegurado que ni él ni la Mesa permitirán "de ninguna manera que la censura entre en la Cámara"..) ¿que funciones tiene la mesa?. Entre ellas esta lo que se puede debatir o no en la cámara, admitiendo o denegando su tramite. ¿No es eso un modo de censura?.

#9 Quins embolats!!!, Barcelona, 06/11/2019 - 16:00

Ha de demostrar bramant que a indepes no els guanya ningú. Què vol que digui el Rei, si, si, bravo, Catalunya partida en dues. Aquests gironins, dónen prova de no tenir ni idea de la realitat catalana, fora de comarques. Posats a dividir, com a Barna, sembla ser que som uns chaves, dons, a reveure