Publicitat
Política · 9 de Juliol de 2018. 08:26h.

Torrent torpedina la reunió Sánchez-Torra amb crítiques a Espanya

A l’assemblea parlamentària de la Francofonia

Torrent torpedina la reunió Sánchez-Torra amb crítiques a Espanya

El president, Roger Torrent, ha denunciat a l’Assemblea Parlamentària de la Francofonia (APF) davant de parlamentaris de desenes de cambres legislatives  que “membres del Govern català i els dirigents de dues de les grans entitats socials del país són empresonats o a l’exili per la defensa de les seves idees”.

Torrent ha exposat la “regressió de drets i llibertats fonamentals” existent a l’Estat espanyol i ha fet una crida a recuperar les “llibertats democràtiques”. A la reunió hi havia de parlaments com el de França, Canadà, Bèlgica, Suïssa, Grècia, Luxemburg, Marroc, o Quebec, entre d’altres.
 
En el marc de la comissió política, el president ha exposat la situació política de Catalunya, tal com va fer la presidenta Forcadell fa un any a l’Assemblea Plenària de l’APF que es va dur a terme a Luxemburg. “En la reunió de juliol passat, la presidenta Forcadell els informava de les accions judicials que s’estaven emprenent contra ella per haver defensat la llibertat dels diputats a debatre”. “La meva predecessora és en presó preventiva per haver permès el lliure debat en un Parlament democràtic”, ha afirmat.

El president ha explicat que els empresonaments i l’exili s’emmarquen en “un context de regressió de drets i llibertats fonamentals”, en què “s’ha reprimit violentament ciutadanes i ciutadans que només volien dipositar un vot en una urna”, o “s’han dictat ordres de presó contra cantants per les lletres de les seves cançons”, entre d’altres.
 
Torrent ha explicat que “des de les institucions, des de la societat, volem revertir aquesta regressió de drets fonamentals” i “substituir la repressió i les imposicions per diàleg polític i llibertats democràtiques”.
 
En declaracions posteriors a la intervenció, el president ha destacat la importància d’explicar l’existència de “presos i exiliats polítics davant de parlamentaris d’arreu del món”. “Cada vegada hi ha més complicitat a l’hora de demanar una solució política al conflicte polític” que passa, ha dit, “pel respecte als drets civils i polítics fonamentals”.
 
Torrent ha intervingut a la Comissió Política, i ho farà també a l’Assemblea Plenària de l’APF que se celebra dilluns 9 i dimarts 10 de juliol, davant els representants d’una cinquantena de Parlaments, la majoria estatals. El Parlament forma part de l’APF des del 2008. La cambra catalana va integrar-se aleshores a l’Assemblea, en la que hi ha representats 83 parlaments. 36358-aaaa.jpg

Publicitat

42 Comentaris

Publicitat
#29 Soloesmiopinion, Tabarnia, 09/07/2018 - 17:58

Asistimos a esta organización porque como todo el mundo sabe, el francés es un dialecto del catalán, según Cucurull.

#28 Tom, Barcelona, 09/07/2018 - 14:28

No le han echado todavía de esta organización? Que hace este organismo francófono dando voz a este energumeno? Sabe francés ese tractoriano? Lo dudo mucho. No han visto su vídeo alentando a los jubilatas a dar hostias. Los fanáticos radicales como él deberían estar en la cárcel y no invitados a este tipo de evento respetable.

#27 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 09/07/2018 - 13:01

Amb aquesta gent suelta acabarem havent de sortir a l´estranger disfressats de portuguesos depilats

#26 OVNI, ELX, 09/07/2018 - 12:48

L’opinió, repetida pel govern espanyol, segons la qual només el recull la constitució d’Etiòpia és errònia. Indirectament, és reconegut per tots els estats que incorporen a la legislació el respecte de les normes del dret internacional —o sigui, la immensa majoria. L'estat espanyol ne és cap exepció, veure BOE 30-4-1977

#25 OVNI, ELX, 09/07/2018 - 12:45

Fins i tot Alemanya invoca el dret a l'autodeterminació per justificar la reunificació:

«Els alemanys dels estats de Baden-Württemberg, Baviera, Berlín, Brandenburg, Bremen, Hamburg, Hessen, Baixa Saxònia, Mecklenburg-Pomerània Occidental, [etc.] han assolit la unitat i llibertat d’Alemanya per mitjà de la lliure autodeterminació.»

#25.1 Isildur, Barcelona, 09/07/2018 - 17:45

No te lo crees ni tu.
Por eso Alemania le impidió a Baviera organizar un referendum de autodeterminacion el año pasado no?
El Tribunal Constitucional alemán niega a Baviera un referéndum independentista
https://www.elperiodico.com/ es/politica/20170104/tribunal- constitucional-alemania-refere ndum-independencia-baviera-572 6056