Publicitat
Política · 18 de Març de 2021. 12:22h.

Torrent va ser advertit

El TC ja el va avisar de "responsabilitats penals"

Torrent va ser advertit

El Tribunal Constitucional va advertir el novembre del 2019 l'aleshores president del Parlament, Roger Torrent, i Josep Costa, Eusebi Campdepadrós y Adriana Delgado, membres indepednentistes de la Mesa, de les "responsabilitats penals" en les quals "podrien incórrer" si tramitaven la proposta de resolució en "resposta a la sentència del Tribunal Suprem" en la qual es reiterava la defensa de l'autodeterminació i la reprovació del rei Felip VI.

La Fiscalia recorda aquesta advertència en la querella, admesa a tràmit aquest dimecres pel Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), contra els quatre membres de la Mesa per tramitar i sostmetre a votació aquesta resolució i una moció de la CUP.

La querella recull el posicionament de Parlament, que incloïa la resolució: "Reitera i reiterarà tantes vegades com ho vulguin els diputats i diputades la defensa de el dret a l'autodeterminació i la reivindicació de la sobirania de el poble de Catalunya per decidir el seu futur polític". A més, concretava que "el Parlamento reitera y reiterará tantas veces como lo quieran los diputados y diputadas la reprobación de la monarquía".

La Fiscalía també fa notar que malgrat les "advertències d'il·legalitat realitzades pel secretari general de Parlament, l'expressa oposició de la resta de membres de la Mesa, i sabent l'ordenat i advertit pel Tribunal Constitucional, els querellats van acordar en nom de la Mesa admetre a tràmit la referida proposta de resolució".

El Tribunal Constitucional, en efecte, va anul·lar la declaració que va fer la cambra catalana contra el rei Felip pel seu posicionament sobre l'1-O i en què es demanava l'abolició de la monarquia. El tribunal va concloure que aquesta declaració és inconstitucional perquè el Parlament no té competències sobre la forma d'estat.

El text de la Fiscalia també inclou la tramitació i votació d'una moció de la CUP, que també va tombar el TC, sobre l'autogovern on el Parlament "expressa la seva voluntat d'exercir de forma concreta el dret a l'autodeterminació i de respectar la voluntat del poble català".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 David, FOLGUEROLES, 19/03/2021 - 14:17

¿Aún no está Torrent en prisión? Pues poco le faltaría si este fuera otro país.

#5 Pan con tomate y jamón ibérico, El caganer trabucaire..., 18/03/2021 - 14:29

Pues que quieren que les diga... en la foto recuerdan mucho, pero mucho, al profesor Bacterio y a Rompetechos. Uno con ese perfil altivo e inquisitivo... y el otro con esos ojillos vivarachos e inteligentes...

#4 Venanci, Vilassar, 18/03/2021 - 13:20

Aquest milhomes li han d'aplicar la llei sense cap fisura, amb severitat i que li quedi un record amargant d'haver-se atrevit a saltar-se despectivament la llei. Tocar-li la butxaca es poca cosa, perque li cubriran els de la banda, pero inhabilitar-lo durant uns anys i que tingués de tornar al seu ofici de servir carajillos al bar del seu poble.

#3 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 18/03/2021 - 12:42

Como se venian arriba cuando se subian a los escenarios con un publico totalmente entregado creyendo que escriturar definitivamente la finca a su nombre era bufar i fer ampolles y que la impunidad absoluta de cualquiera de sus acciones en la que habian sido educados era legitima


Y que poquica cosa son. Solo odio, carcundia y mucho atrezzo.

#2 botifler1914, Waterpus, 18/03/2021 - 12:37

Han visto la peli de "Dos tontos muy tontos" la foto parece su anuncio.