Publicitat
Política · 15 d'Octubre de 2012. 15:33h.

Torxes per Companys

CiU, ERC i SI apel·len a la figura de l'expresident per "avançar" cap a l'estat propi

Torxes per Companys

Els membres d'ERC, amb torxes, durant l'homenatge a Companys

ERC ha fet la tradicional marxa de torxes i l'ofrena floral per homenatjar el president Lluís Companys, afusellat a les sis del matí del 15 d'octubre de 1940 al fossar de Santa Eulàlia del Castell de Montjuïc.

A l'acte hi han assistit el president de la formació, Oriol Junqueras; els diputats al Parlament, Joan Puigcercós i Oriol Amorós; la presidenta d'ERC-Barcelona, Patrícia Gomà i el regidor a l'Ajuntament de Barcelona, Jordi Portabella, que han estat acompanyats per un bon nombre de militants del partit.

Junqueras ha expressat que l'expresident "exemplifica i encarna l'esforç de moltes generacions per aconseguir un país lliure i just". "Cada vegada que ens acostem al nostre somni, que tenim a les nostres mans el paradís desitjat és especialment rellevant recordar tots aquells que han fet possible que avui estiguem aquí", ha continuat, alhora que ha augurat "hores decisives pel nostre país".

En el 72è aniversari de la mort del president de la Generalitat Lluís Companys a l'ofrena floral, afusellat al castell de Montjuïc el 15 d'octubre del 1940, CiU i Solidaritat, han coincidit amb ERC a remarcar certs paral·lelismes amb la situació actual i la necessitat d'afrontar el futur sense pors.

En aquest sentit, el secretari d'organització de CDC, Josep Rull, ha demanat pensar en l'expresident Companys "per així poder superar les dificultats" en el procés cap a l'estat propi. "Per avançar segur que tindrem moltes vicissituds, serà un procés complicat i amb unes pressions enormes, que potser ens semblaran insalvables. Llavors serà el moment de pensar en Companys i en tants catalans del seu temps", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

13 Comentaris

Publicitat
#9 No s'hi val, tramposos, 16/10/2012 - 00:08

#2

#6
#8
És curiós que us sembli feixista una marxa amb torxes, com les que fan els pacifistes d'arreu del món, i no digueu res de l'afusellament d'un president electe per un règim feixista que compartia amb vosaltres un furibund nacionalisme espanyol.

#8 Alan, barcelona, 15/10/2012 - 19:36

Antochas al mas puro estilo fascista. Ya ni ocultan sus filias... Pero Mas-Losevic ahora habla de "interdependencia" jaja a ver si os aclaráis. HEIL erc!

#8.2 Wert, Barcelona, 15/10/2012 - 23:58

Alan, tendrías que españolizar tu nombre.

#7 pepe, andorra, 15/10/2012 - 18:27

con la de cosas q hay para hacer y sacan antorchas, después dirán q España les roba y q Cataluña despierta. En todo caso, no creo q a los hermanos badia les hiciera mucha gracia. Ellos sabían de q pie cojeaba el tal Companys, delincuente condenado en la II republica por golpista.

#6 Erasmus, Amposta, 15/10/2012 - 18:08

Amb això de les torxes, semblen el Ku - Klux- Klan. I en algunes altres coses també. Ara, amb el foc i això, queda tot molt emotiu i maco, això sí

#5 spanish, Madrdi, 15/10/2012 - 18:03

son com una secta se han hecho cortes en los brazos o ahn ehecho algun sacrificio ?

#5.1 Albert, Terrassa, 15/10/2012 - 18:29

Això ho feu vosaltres durant les "romerías" i "rocíos" i demés tinglados nacionalcatolicistes que encara celebreu. Els diaris britànics ja van comparar les imatges tercermundistes d'aquestes festes amb Uganda, sou la riota del món civilitzat.

#5.2 ana .bcn, barcelona., 15/10/2012 - 19:26

Albert vosotros si que sois la riota del mundo ,que vais hacer cuando vuestro presi llegue a un acuerdo con MADRID, y os espetelle la indepe ahora no toca,mañana.

#5.3 Sapere Aude, Catalunya lliure, 15/10/2012 - 22:28

ana, riota? parla bé del cas català el Financial Times, el Daily Telegraph, la BBC... els espanyolistes esteu fent aigües. I a més ara us passa factura no saber anglès. O només menteixes com un condemnat?