Publicitat
Política · 16 de Setembre de 2011. 18:16h.

Tot a punt pel pacte amb Esquerra

El partit de Carretero diu ara que "s’ha de treballar per sumar, no per dividir"

Tot a punt pel pacte amb Esquerra

Carretero, en una foto d'arxiu

El president de Reagrupament Independentista, Joan Carretero, reivindica la centralitat de l'independentisme que vol representar la formació més enllà de l'eix esquerra dreta. "Dit d’una altra manera, poc podem fer en favor de l’economia de mercat o dels drets de les persones si tot allò fonamental en aquests àmbits és decidit a Madrid", manifesta l'exconseller.

En l'editorial "Temps de combat. Temps d'aliances", Carretero argumenta que si, fins avui, aquesta posició central en el sentiment catalanista l’ha sabuda aglutinar "la indeterminació essencial de Convergència Democràtica de Catalunya", cal aprendre el "que ens convé: s’ha de treballar per sumar, no per dividir i rebutjar-ne allò que no podem admetre: el nostre compromís amb la llibertat i la dignitat de Catalunya no es ven; mai els interessos personals han de malmetre els del país; l’ètica en la nostra actuació no és un element complementari sinó principal".

Per al líder de Reagrupament està prou clar que "el llast espanyol malmet la nostra prosperitat econòmica, la nostra llengua és menystinguda, la nostra realitat com a poble és negada", amb què ja no pot seguir sent temps de resistència, sinó "temps de combat." I per això avui és "temps d’aliances entre tots els independentistes, per poder viure un demà en el que no haguem de lluitar per existir, sinó per decidir com volem ser i com volem viure".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#13 pere, BCN(CAT), 17/09/2011 - 15:31

Els que perdem el temps llegint el que diuen uns i altres i utilitzem la premsa com a punt de partida o per ampliar hemeroteca sabem que el partit del Sr. Carretero es caracteritza per sumar des de el primer dia. Volia sumar tant que ha trencat la barrera que separa esquerra-dreta. Quina premsa!

#12 pepito, barcelona, 17/09/2011 - 13:02

la vuelta del hijo pródigo.... JAJAJAJAJAJAJA lo que hay que hacer para seguir chupando del bote....y todavia hay gente que cree las mentiras de estos fantoches. ¿Todavia cobra este sr de asesor de un hospital que no existe....?

#11 jk, vic, 17/09/2011 - 10:49

ahora me voy ahora me vengo ver para creer

#10 Manel de Sant Antoni, SANT ANTONI DE MAR (Baix Empordà), 17/09/2011 - 01:26

Encara hi ha qui dubta que l´única solució per Catalunya és l´independència? I per pogué assolir-la no hi ha altre camí que l´unitat de tots els independentistes. I el gran moment.és arribat.

#9 Jordi, Manresa, 16/09/2011 - 23:37

I quina mania té la gent! per favor!
Que no vulgui votar als sociates de segona d'esquerra, no vol dir que vulgui votar l'espanyolista duran y lérida.
Simplement no trobo cap partit independentista que no faci el joc a l'estat espanyol o al PSOE.

#9.1 Manel de Sant Antoni, SANT ANTONI DE MAR (Baix Empordà), 17/09/2011 - 13:47

#9

Jordi, Manresa. 16/09/2011 - 23:37
-----------------


Ragrupament Independentista.

#9.2 Frederic, Sabadell, 18/09/2011 - 00:47

Has provat de veure què fan els de SI?
Has contrastat si el que varen dir que farien ho fan?
El saber no ocupa espai. Salu!