Publicitat
Política · 2 de Novembre de 2009. 19:30h.

Tot a punt per a la sociovergència

La crisi, la corrupció i les enquestes reactiven l'opció d'un eventual Govern CiU-PSC

L'ex cap de comunicació del president Montilla, Toni Bolaño, ha reactivat una qüestió política que semblava oblidada, la possibilitat d'una sociovergència, és a dir, un Govern català de coalició entre els socialistes i Convergència i Unió.

De fet, Bolaño ha dit el que en alguns sectors polítics catalans es comença a meditar davant els escàndols de corrupció, una crisi econòmica que serà més llarga del previst inicialment i unes enquestes que no donen la majoria a les formacions del tripartit.

La desafecció que la corrupció política i la crisi estan provocant entre els ciutadans de Catalunya seria, en aquest contextexto, una altra de les circumstàncies que podria fer necessari un Govern de coalició, amb una àmplia base parlamentària.

Tampoc s'ha d'oblidar que importants sectors empresarials i financers catalans veuen amb bons ulls des de fa temps aquesta alternativa, perquè consideren que només un majoria forta pot prendre les mesures que la situació exigeix.

A més, l'operació Pretòria del jutge Garzón -després de l'escàndol del Palau de la Música-, que ha afectat tant a CDC com al PSC, està estenent la sospita sobre el conjunt de la classe política catalana, el que provocarà un afebliment institucional.

D'altra banda, segons les últimes enquestes electorals, el tripartit no aconseguiria la majoria al Parlament, però CiU tampoc, i els nacionalistes, tot i guanyar les eleccions, necessitarien d'altres suports.

Totes les circumstàncies anteriors fan que els plantejaments expressats per l'ex cap de comunicació de Montilla puguin tenir una viabilitat pràctica. Sembla que tot està a punt per a la sociovergència.

Dirigents del PSC, amb Montilla al capdavant, durant la reunió amb la direcció d'Unió a la seu del partit de Duran i Lleida
Publicitat
Publicitat

74 Comentaris

Publicitat
#74 Lluís, Sant Just, 03/11/2009 - 18:39

CiU només pot governar amb Esquerra, RCat o per majoria absoluta. La resta els hi passarà factura, tornaran al notari, i hauran perdut tota credibilitat per sempre més.

#73 Convergent, Barcelona, 03/11/2009 - 18:26

Si Convergència vol reproduir el suicidi d'ERC, ja sap el que fer, però amb nosaltres que no hi compti.

#72 Jimix, Barcelona, 03/11/2009 - 14:15

Anna esperem-ho. Però tampoc em val que pactin amb el PP.....

#71 Anna A., Barcelona, 03/11/2009 - 11:45

No pateixis, Jimix, que això no passarà.

És el somni d'Esquerra, aconseguir que ens ho empassem per tenir la coartada pel tercer tripartit.

I als candidats d'aquesta Esquerra messella i venuda, ja no els votaran ni les seves families, que ja és dir

#70 Jimix, Barcelona, 03/11/2009 - 11:17

Deixaré de votar ERC per pactar amb el PSC. No penso votar CiU si acaba fent el mateix encara que la presidència sigui per a Mas.