Publicitat
Política · 15 de Juliol de 2009. 14:18h.

Tot a punt per a una remodelació del Govern

Montilla podria agafar embranzida fins a les properes eleccions després de tancar amb èxit el finançament

Tot a punt per a una remodelació del Govern

Montilla, en una foto del PSC

El president de la Generalitat, José Montilla, podria preparar una remodelació de Govern per als propers dies -o setmanes- després d'haver tancat amb èxit la carpeta del finançament, segons fonts del tripartit consultades per e-notícies. La remodelació permetria a Govern agafar embranzida fins a final de legislatura i afrontar amb garanties les eleccions al Parlament previstes, en principi, per a novembre de l'any vinent. Fins i tot ho afavoreix l'actual època de l'any perquè, al final del curs polític, permetria un aterratge suau dels nous consellers.

Amb el nou acord de finançament, el Govern ha aconseguit recuperar la iniciativa després de mesos de desgast i que CiU es mostri aïllada o arrenglerada amb el PP arran del seu no rotund a l'acord assolit. La Cambra de Barcelona i el Foment del Treball han fet costat també al Govern.

"Ara és el moment", ha comentat a e-notícies una font del tripartit. "Si jo hagués estat el president de la Generalitat l'hagués fet ara, però segurament vol esperar a la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera i al ple del Parlament sobre finançament". El ple està convocat, en efecte, per a dimarts i dimecres vinent després que el demanés CiU, però ara se li ha girat en contra.

Montilla no ha fet front a cap remodelació de l'Executiu des del seu nomenament llevat de la sortida de Joan Puigcercós -substituït per Jordi Ausàs l'11 de març de l'any passat-. El president, en tot cas, es mostrarà previsiblement més caut que Pasqual Maragall -que va intentar fer una remodelació sense avisar- i qualsevol moviment en el si de l'Executiu serà consensuat amb ERC i ICV.

L'anterior tripartit va tenir una de les seves més importants sotragades quan Maragall va intentar remodelar el Govern sense consultar-ho als partits que li donaven suport a l'octubre del 2005. Finalment, els canvis no es van fer fins a l'abril.

La crisi més sonada, tanmateix, va ser la del 15 de maig quan va haver de nomenar Joan Manuel del Pozo, Carme Figueras i Xavier Sabaté nous consellers en substitució dels republicans Josep Bargalló, Josep Huguet, Anna Simó, Manuel Balcells i Xavier Vendrell arran del no d'Esquerra a l'Estatut.

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#21 August, tarragona, 16/07/2009 - 12:53

Els acords entre els sectors de Carod i Puigcercós determinen que Governació passi a mas dels carotistes. La proposnta és que l'actual Directora d'afers Interdepartamentals, Margarida Aritzeta, ocupi la plaça, però no esta ben vista per en Vendrell.

#20 esteve, les corts, 16/07/2009 - 10:26

amb una esquerra on només queden els militants amb càrrec, doncs tots els altres i els simpatitzants s'han passat a reagrupament. i amb una iniciativa autista... quin és el futur d'aquest govern?

#19 esteve, les corts, 16/07/2009 - 10:24

amb un psoe acollonit per que es veu fora de la moncloa i de la generalitat, ahir ho deia en monty amb cara de sorpresa: el pp i convergència ens voleu fer fora!

#18 esteve, les corts, 16/07/2009 - 10:22

després de "l'exit" del finançament només els queda començar a preparar les maletes...

#17 Segimon, Barcelona, 15/07/2009 - 21:41

Veient la foto (l'afoto) de la notícia, només se m'acud dir: àdhuc. O cabòries. O funcinari gris del PSOE.