Publicitat
Política · 19 de Desembre de 2018. 20:58h.

Tot a punt per deixar la vaga de fam

Expresidents de la Generalitat i del Parlament demanen als presos que finalitzin el dejuni

Tot a punt per deixar la vaga de fam

Els líders independentistes empresonats a Lledoners

Els president de la Generalitat i el Parlament han signat una carta conjunta en la que demanen als presos que finalitzin la vaga de fam, perquè l’acció ja “ha sacsejat consciències a escala nacional i internacional”. “Ens adrecem a Joaquim Forn, Josep Rull, Jordi Sànchez i Jordi Turull i els demanem que considerin posar fi a la vaga de fam que mantenen des de fa prop de tres setmanes al centre penitenciari de Lledoners”, manifesten el comunicat.

La missiva, que també està signada pel Síndic de Greuges, argumenta que “entenem que la vaga de fam ha donat visibilitat a la seva situació processal i ha sacsejat consciències a escala nacional i internacional, alhora que el Tribunal Constitucional ja ha posat calendari a la resolució dels recursos d'empara interposats els darrers mesos, i ja n'ha resolt alguns”.

Els expresidents del Govern i de la Cambra catalana, i Rafael Ribó consideren que ara “cal pensar a salvaguardar el seu dret a la vida i a la salut i a garantir llur participació amb plenes facultats en la imminent fase de defensa processal i, més endavant, en el futur polític del país”.

La cara està signada Jordi Pujol, Pasqual Maragall, José Montilla, Artur Mas i Carles Puigdemont -expresidents de la Generalitat-; Joan Rigol, Ernest Benach, Núria de Gispert, Carme Forcadell -expresidents del Parlament- i el Síndic de Greuges, Rafael Ribó.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#24 Sergi , Barcelona, 20/12/2018 - 13:20

Que no es una vaga de fam, es una Dieta Detox.

#23 Raurell, Barcelona, 20/12/2018 - 11:47

Una huelga de hambre es a muerte o a conseguir lo que se exige.
Lo demás es hacer el ridículo.

#22 Cristofol, Barcelona, 20/12/2018 - 09:41

Per rematar el ridicul espantós només faltava que els expresidents, que algun d'ells encara mereixia un cert respecte, s'hagin adherit a la comediota d'aquesta colla d'irresponsables que estan tancats perque van delinquir i no son materia de sants. S'han carregat el prestigi d'aquest pais i a sobre arrastrant a gent de nivell que han fanatitzat

#21 Chris, Lleida, 20/12/2018 - 09:20

Quina vaga de fam? Encara la premsa ho diu així, un cop destapat què feien trampes amb batuts nutricionals? Això se’n diu Posveritat o Fake News, i el rigor hauría d’impedir caure en paranys lingüístics influenciats per mitjans purament financiats pel prusés

#20 opinador, Barcelona, 20/12/2018 - 08:52

se terminó la dieta detox