Publicitat

Montilla es fotografia amb els assessors parlamentaris per acomiadar-se

Tot apunta al 24-O

Artur Mas, amb Núria de Gispert i Elena Ribera, després del dinar

El president del Parlament, Ernest Benach, ha desitjat "bones vacances" en acabar la sessió d'aquest dijous perquè "tenim la certesa que és el darrer ple del període de vacances", però també podria ser el darrer ple de la legislatura. De fet, el president, José Montilla, s'ha fotografiat amb tots els assessors parlamentaris -el gabinet de premsa ha rebutjat facilitar la foto als mitjans-, senyal que probablement no es reobrirà la cambra el proper mes de setembre.

L'atmosfera a la cambra era de final de legislatura -diversos diputats han celebrat dinars per acomiadar-se, fins i tot de diferent color polític-, i CiU ha convocat tots els seus diputats al restaurant Set portes, com mostra la imatge.

La majoria de les direccions dels partits polítics catalans tenen el convenciment que les properes eleccions al Parlament de Catalunya es celebraran el diumenge 24 del mes d'octubre.

L'Estatut estableix que la convocatòria s'ha de fer almenys 15 dies abans del final de la legislatura, l'1 de novembre, i entre la signatura del decret de convocatòria i la realització de les eleccions ha de passar un mínim de 40 dies i un màxim de 60.

Segons aquesta regulació, el termini acabarà el 15 de desembre, però aquest dia és dimecres, i com és segur que les eleccions es realitzaran en diumenge, l'última oportunitat seria, de fet, el diumenge 12 de desembre.

També cal tenir en compte la visita del Papa a Barcelona, prevista per al 7 de novembre, amb motiu de la consagració del temple de la Sagrada Família, un fet que, lògicament, tindrà un considerable ressò mediàtic, que taparia la campanya electoral.

A més, és previsible que la visita del Papa es convertís en un dels eixos de la campanya electoral. La forma d'evitar la influència de la visita del Papa a la campanya és que les eleccions se celebrin abans d'aquesta visita, el que s'aconseguiria amb la data del 24 d'octubre.

D'altra banda, la diputació permanent del Parlament ha estat convocada per al proper 30 d'agost. En aquesta sessió es podrien aprovar algunes de les qüestions que hagin quedat pendents al final de l'actual legislatura.

Un grup de diputats de CiU, al costat de la 'Set Ports', aquest dijous

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 vetes i fils, rubi, 29/07/2010 - 23:15

coi, a mi em va bé aquest diumenge, perquè em d'esperar fins octubre? No cal perdre-hi més temps amb l'actual govern. Vull ser SOBIRÀ quan abans millor, si pogues ser doncs aquest dilluns proper, per començar bé la setmana. 2-8-2010 fa maco històri