Publicitat
Política · 8 de Setembre de 2010. 20:23h.

Tot el PSC contra Tremosa

Primera polèmica preelectoral per un comentari al facebook de l'eurodiputat de CiU

Tot el PSC contra Tremosa

Tremosa, durant la campanya

El Partit dels Socialistes de Catalunya ha expressat unànimement aquest dimecres el seu sentiment de rebuig cap a les desafortunades paraules de l’eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, en què ha qualificat el president de la Generalitat de ser “el president que Franco somniava per a una Catalunya en democràcia”. Destacats dirigents del PSC han qualificat de lamentables i desafortunades les paraules de Tremosa i han exigit al candidat convergent a les properes eleccions al Parlament de Catalunya, Artur Mas, una rectificació en ares d’una campanya de joc net i de contraposició de propostes.

En aquest sentit, el viceprimer secretari i portaveu del PSC, Miquel Iceta, ha exigit "no només una rectificació de Tremosa, sinó també una desautorització per part de la seva força política”. Iceta ha recordat també la crida que ahir mateix feia el president Montilla a “un esforç de totes les forces polítiques per un debat viu, democràtic, sobre propostes, lideratges i gestió, que fos entenedor i útil, estimulant de la participació a les eleccions”.

El diputat del PSC i conseller d’Educació, Ernest Maragall, ha considerat “particularment greu” que Artur Mas no hagi rectificat les declaracions de l’eurodiputat de CiU, i ha afirmat que tot plegat “demostra en quin concepte té la institució de representació ciutadana”. “M’espanta el silenci del senyor Mas”, ha afegit.

Per la seva banda, el també diputat del PSC i conseller de PTOP, Joaquim Nadal, ha qualificat les declaracions de Tremosa de “desafortunades i impròpies d’un càrrec públic”. Pel que fa a Artur Mas, Nadal ha recordat que “ahir advocava per la netedat de la campanya” i li ha aconsellat: “ara ja té una primera feina, que és netejar a casa seva”.

La consellera de Treball, Mar Serna, ha acusat Tremosa de “desprestigiar la política amb les seves declaracions” ja que “actituds com aquestes, d'un membre destacat de CiU, l'únic que aconsegueixen és allunyar encara més a la ciutadania de la política”. Serna ha recordat també que tant el portaveu del grup parlamentari de CiU, Oriol Pujol, com el candidat Artur Mas “han evitat desautoritzar l'eurodiputat”.

El conseller d’Agricultura, Joaquim Llena, ha recordat que les declaracions de Tremosa “no són el seu primer exabrupte sobre Montilla” i ha coincidit en que “el pitjor de tot plegat és l’absència de rectificació per part de CiU”.

Finalment, l’eurodiputada socialista Maria Badia ha considerat que "Tremosa no és la persona més indicada per donar lliçons d'antifranquisme i menys al president Montilla, que va lluitar per la democràcia". Maria Badia ha reconegut que, en la seva qualitat d’eurodiputada, “és una vergonya per nosaltres tenir companys que vulguin donar aquesta imatge de Catalunya i dels catalans a les institucions europees”.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Eddie Moore, Barcelona, 09/09/2010 - 10:28

Ramon Tremosa es un economista de medio pelo al que le cayó el Gordo cuando le nombraron cap de llista para las europeas. ¡Qué diferencia entre este indocumentado y Carles Gasòliba, durante años la gran voz solvente de CiU en Bruselas!

#10 Pere, bcn, 09/09/2010 - 09:23

Desafortunat per la campanya de vol implantar CIU, però es clar de vegades la veritats requereixen sortida pública

#9 Miquel, BCN, 09/09/2010 - 09:04

El PSC? Voldreu dir el PSOE de Catalunya, no?

#8 Fins els ous de l'entesa, Igualada endeutada i deixada, 09/09/2010 - 09:00

Em sembla que en Tremosa ancara ha quedat curt. tot el psc no arriba ni a la mitat dels que estan a favor d'ell.
El 29 N ester content de veure com el PSC i ICV s'en van al carall, haure d'esperar una mica mes perque tambe passi el mateix a IGUALADA LA MES ENDEUTADA I DEIXADA

#7 Marc3, Barcelona, 09/09/2010 - 00:29

Jo si fos de CiU, faria una campanya estil la de "el canvi real", on digués : "Tremosa: Montilla és el candidat del franquisme sociològic". I guanyen les eleccions votant-los la massa killa.