Publicitat

El Govern imposa el tancament a bars i restaurants

Tot tancat

Un restaurant tancat

Noves restriccions del govern per contenir l'increment de contagis de coronavirus de les últimes setmanes. El Govern ha aprovat limitar l'aforament del comerç, que podria ser del 30%.

També hi haurà controls específics als comerços de més de 400 metres o centres comercials, a excepció de la venda de productes de primera necessitat. Les mesures podrien entrar en vigor aquest divendres.

La cita prèvia al comerç no es contempla, de moment, i es prohibeixen els serveis que impliquen contacte físic, que no siguin mèdics, com massatgistes o estètica, excepte les perruqueries.

El Govern ha aprovat també aquesta plantejava tancar bars i restaurants durant 15 dies i que només serveixin comandes per emportar-se. La Federació Catalana d'Associacions d'Activitats de Restauració i Musicals (Fecasarm), ja ha avançat que recorreran la mesura al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) i demanen un pla de rescat del sector.

A més, la suspensió de congressos, convencions i fires, i el tancament de sales de jocs. Pel que fa a la limitació d'aforaments, també afectarà als mercats ambulants i les activitats esportives.

El Govern també planteja tancar parcs i jardins a les vuit del vespre i que no puguin obrir els establiments d'oci infantil. A l'espera que s'acabin de concretar els aforaments, els locals esportius con gimnasos es limitaran al 50% i amb cita prèvia.

Aquest dimecres el risc de rebrot s'ha enfilat 24 punts i ha arribat als 362, i s'ha constatat un fort creixement d'ingressos hospitalaris. En només una setmana, Catalunya ha passat d'una mitjana de 1.000 nous contagis diaris, a 1.600.

Publicitat
Publicitat

34 Comentaris

Publicitat
#22 pepe, andorra, 15/10/2020 - 22:04

estimados votantes, cada uno tiene lo q vota, asi q ya sabeis, ajo y agua.......Q esto de quejarse sin hacer nada es lo propio y normal en personas q viven en regímenes totalitarios, se llama indefensión aprendida y llevan 40 años implantando en todas las personas q viven en España. Pq no veo yo en España un dos de mayo y es del todo necesario

#21 pregunto yo, Tarragona, 15/10/2020 - 12:08

¿Qué más hace falta para que la ciudadanía reaccione y salte a la calle ?

#21.1 pepe, andorra, 15/10/2020 - 18:04

es mas facil engañar a alguien q convencerle de q le han engañado - Mark Twain; si nadie se da cuenta de q todo es alarmismo y q es todo mentira y verdad mezclado con el evidente animo de conseguir objetivos politicos y economicos en beneficio de terceros, es q se merecen lo q les pase. Somos muy vagos y cobardes, anda q no costo el dos de mayo...

#20 M. Gonzálbez Ramires, El Prat de Llobregat, 15/10/2020 - 08:42

distancia, la limpieza de los espacios habría que ver como es así como si las personas usuarias del servicio hacen adecuado el uso de mascarillas, si estas protegen. Caeran como chinches las docentes y los docentes, pero al final nadie querrá venir a dar clases.

#19 M. Gonzálbez Ramires, El Prat de Llobregat, 15/10/2020 - 08:41

Todo no: escuelas, colegios, institutos, centros formativos concertados o privados.
Si queréis hacer un fiestón alquilar sus espacios. Es una alternativa a los vagones del metro.
A ver seamos serios: ahora los científicos dicen que el bar, terrazas al aire libre es peor que la docencia no universitaria, bajo techo, en donde no se guarda la

#18 Alcoberro´s, Barcelona, 15/10/2020 - 08:38

El objetivo de la castuza política actual es arruinar la economía del país para que al final todos tengamos que comer de su mano.