Publicitat
Política · 27 de Maig de 2011. 17:00h.

Tot va començar amb Saura

L'ocupació de l'edifici Banesto va quedar impune tot i que hi va haver 43 detinguts

Tot va començar amb Saura

Informació d'El País

L'exconseller d'Interior Joan Saura, quan encara estava al càrrec, es van afanyar a difondre -l’endemà de l'ocupació de l'edifici Banesto- un comunicat que condemnava “els greus incidents” i advertia als “violents que s'actua i s'actuarà amb contundència i no quedaran impunes”.

A més, van culpar el jutge dels disturbis que es van produir el 26 de setembre del 2010 per no haver desallotjat l'edifici sabent que estava convocada una jornada de vaga general i permetre que els antisistema es van atrinxerar en el seu interior. Fins i tot es van difondre plànols de la ciutat que tenien els okupes per desenvolupar la seva "estratègia violenta".

Tal i com explica el periodista i director de l'e-notícies, Xavier Rius, en el llibre 'La Barcelona progre' (Dux Editorial), els Mossos van detenir 43 persones, el 40% dels arrestats tenien antecedents policials i el 35% eren de nacionalitat estrangera. El comunicat tractava els autors de l’okupació de l’antic edifici de Banesto a Plaça Catalunya, que va desencadenar els aldarulls, de “violents, vàndals i delinqüents”.

Al final, el jutge va arxivar el cas de l'ocupació de l'edifici de Banesto a la plaça de Catalunya de Barcelona davant la passivitat dels perjudicats, de la fiscalia i dels Mossos d'Esquadra, que no van atribuir delictes a cap de les persones que es trobaven a l'immoble el passat 29 de setembre, dia de la vaga general, i que van ser desallotjades després de durs enfrontaments amb els agents.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 badoc, Girona, 28/05/2011 - 13:01

Ai, ai! si voleu manipular haureu d'esforçar-vos més.

En Saura era conseller d'interior de Madrid?
Perquè us recordo que aquest moviment va començar a la centralista ciutat. No pas a Barcelona.

#1 sulfuro sulfuro, Barcelona, 28/05/2011 - 10:42

Ejemplar.
Así se hace país ¿o anarquía?