Publicitat
Política · 4 d'Abril de 2011. 19:17h.

Totes les enredades de Zapatero

Va dir que baixar impostos era "d'esquerres' i els ha acabat apujant

Totes les enredades de Zapatero

Una de les promeses de Zapatero, en un muntatge fet per les JERC

El president del Govern estatal, José Luis Rodríguez Zapatero, ha anunciat que no repetirà com a candidat socialista, per la qual cosa deixarà de complir diferents promeses que ha fet durant els seus anys de cap de l'executiu, segons han quedat recollides en el llibre Les mentides de Zapatero (dites per ell mateix).

"Donaré suport a la reforma de l'Estatut de catalunya que aprovi el Parlament de Catalunya", la promesa feta al Palau Sant Jordi al novembre del 2003, és una de les seleccionades. També la seva rectificació posterior en una entrevista a Iñaki Gabilondo. "No és cert que jo digués que el que aprobés el Parlament de Catalunya, sense més, ho ratificaria. Jo vaig dir que donava el meu suport a l'aprovació d'un estatut pel Parlament de Catalunya en un míting", va dir.

Dues més sobre Catalunya. "El traspàs de Rodalies a Catalunya serà per al gener del 2008", va assegurar al juliol del 2007, i "l'AVE arribarà a Barcelona el 21 de desembre", va anunciar l'agost del 2007.

Pel que fa a l'economia, el líder socialista va indicar al setembre del 2005 que "volem que els ciutadans paguin menys impostos, que tinguin una bona sanitat pública i que consumeixin menys alcohol i tabac. I això crec que és ser d'esquerres al segle XXI". Tres anys més tard, el president del Govern estatal va manifestar que "el Partido Socialista ha demostrat ser el partit avui, a Espanya, que fa créixer l'economia i estalvia com ningú".

"Les balances fiscals es publicaran abans de dos mesos", va augurar en el debat d'investidura el 8 d'abril del 2008. També va vaticinar que "estem segurs que superarem a Alemanya i Itàlia en renta per càpita d'aquí a dos o tres anys. Els agafarem. D'aquí al 2010 els podem superar fàcilment".

En aquesta mateixa línia, Zapatero també va pronosticar que "el nostre sistema financer i les nostres institucions col·lectives són de les més solvents del món", per afegir al setembre del 2007 que "en aquesta Champions League de les economies mundials, Espanya és la que més partits guanya, la que més gols ha fet i la menys golejada. Aquesta és la realitat".

El líder socialista també va negar l'evidència de la crisi al febrer del 2008. "No estem en una crisi econòmica. No hem d'ignorar que passen coses, però no cal exagerar", va dir. Tampoc la va encertar amb l'atur, perquè "l nostre país té condicions, en aquesta legislatura, per arribar a la plena ocupació", va assegurar al març del 2008. Al 2007 ja havia dit una cosa semblant: "a la propera legislatura s'assolirà la plena ocupacio, de forma definitiva i no a qualsevol preu".

Pel que fa a l'estat del benestar, al febrer del 2009 va ser taxatiu quan va afirmar que "no retallaré els drets dels treballadors".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Willi, Barcelona, 05/04/2011 - 21:10

Curiosa mentira descuidada:
Zapatero ha estado negociando con ETA ininterrumpidamente desde la firma del Pacto Antiterrorista hasta hoy.
Lo ha negado por activa y por pasiva miles de veces. Y a cada mentira, siempre ha habido un gazapo que lo ha dejado en evidencia.

#3 Willi, Barcelona, 05/04/2011 - 21:06

El Estatuto de Cataluña se aprobó en las Cortes nacionales con la defensa de Zapatero y de todo el PSOE, en bloque, votando a favor.
Ha sido el Poder Judicial el que lo ha recortado porque no se ajustaba a Derecho.
No es aceptable que en ésto, se llame mentiroso a Zapatero.

#2 TONI de CIUDADANOS, BARCELONA, 05/04/2011 - 14:29

Estamos apañados. Hemos slido de un gobierno de inútiles y corruptos, para caer en otro de corruptos y que dedican los recursos a sentar las bases para la secesión. Quzá para robar con menos cortapisas.

#1 amarosa, bcn, 05/04/2011 - 11:41

Uy, ara amb el Govern dels MILLORS podrem fer una enciclopèdia!!!