Publicitat
Política · 3 d'Abril de 2013. 18:58h.

Totes les presumptes comissions de Millet a CDC

El jutge considera provat que Ferrovial va pagar per la Ciutat de la Justícia, entre altres obres

Totes les presumptes comissions de Millet a CDC

Les presumptes comissions pagades per la Ciutat de la Justícia

El jutge Josep Maria Pijuan, que instrueix el cas Palau, ha desestimat el recurs de CDC contra l'embargament de la seva seu per satisfer la seva responsabilitat civil per 3,2 milions. El magistrat, davant l'esmentat recurs de reforma de Convergència, descriu amb detalls el pagament de suposades comissions de Fèlix Millet a aquesta formació en la interlocutòria que s'ha sabut avui.

El jutge, en efecte, considera que l'associació Orfeó Català va desviar 2,3 milions als llavors tresorers de CDC: 570.000 a Carles Torrent, fins al 2005; i 1,7 a Daniel Osàcar mentre que la fundació Orfeó Català-Palau de la Música va fer el mateix per 982.000 euros entre el 2007 i el 2009 a través de les empreses New Letter i Letter Graphic.

"Convergència Democràtica de Catalunya -explica la interlocutòria- va rebre de l'empresa Ferrovial Agroman, SA, sota l'encobriment de donacions que pel concepte de patrocini aquesta empresa va fer a la Fundació Privada Orfeó Català-Palau de la Música Catalana, sumes de diners que no obeïen a la liberalitat del donant sinó al pagament de comissions per obra pública adjudicada a aquesta constructora".

El magistrat opina que només entre el 2002 i el 2008 "es van efectuar innombrables reintegraments mitjançant xecs al portador cobrats en efectiu en finestreta, i altres reintegraments en efectiu, per quantitats diverses i elevades que, en diverses ocasions, van arribar a arribar a la suma de 300.000,00 euros".

Fèlix Millet també tenia "una caixa de seguretat a l'Oficina principal (oficina 0500) de Caixa Catalunya situada a la Plaça d'Antoni Maura núm. 6 de Barcelona, la destinació raonable de la qual era la custòdia opaca de diners en efectiu, així com d'una caixa de seguretat al Palau de la Música".

La interlocutòria planteja igualment el pagament de comissions, entre d'altres, per "la construcció de la Ciutat de la Justícia de Barcelona i l'Hospitalet, adjudicada a una UTE en què Ferrovial Agroman, SA participava amb un 22 per cent" en què Millet i Montull es quedaven presumptament un 0,5%.

"En aquest document, consta que sobre la participació de Ferrovial Agroman, SA (57.860.000 euros) es calcula una comissió del 4 per cent (2.314.400 euros) que es distribueix en un 3,5 per cent, se suposa que com a comissió per a Convergència Democràtica de Catalunya, i un 0,5 per cent com a comissió per als imputats Fèlix Millet Tusell i Jordi Montull Bagur, molt probablement distribuïda en l'habitual i coneguda proporció d'un 80 per cent per a Fèlix Millet Tusell i el 20 per cent restant per a Jordi Montull Bagur".

El document judicial inclou -a més dels presumptes pagaments a CDC-, un "esborrany de la carta datada el 8 de setembre de 1999 que Fèlix Millet Tusell adreça a Carles Torrent en la qual li sol·licita ajuda per a l'adjudicació d'alguna obra a Agroman, tot comentant un projecte de l'estació depuradora de l'Escala l'adjudicació de la qual depèn de Barcelona".

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#14 dijous, Barcelona, 04/04/2013 - 22:22

Aquesta és la notícia del dia. CDC ha tingut sort i n'ha pogut minimitzar l'efecte pel protagonisme de la infanta. Però el nostre cas és : CDC va cobrar un % de Ferrovial per concessió d'obres i Millet era l'home i el Palau la institució que servia de vehicle, Triple escarni.

#13 Xavi, Barcelona, 04/04/2013 - 21:39

Si Fèlix Millet digués públicament tot el que sap (cosa que segur no farà mentre visqui aquest retir tan tranquil) a Catalunya podria tenir lloc un fet semblant als que als llibres d'història situen a París el 1789.

#12 antoni51, badalona, 04/04/2013 - 12:44

per que quan es tracta de cdc es parla de comissions i quan es tracta del pp d'en diu donacions?
que quedi clar que no soc simpatitzant de cdc, pero m'indignen molt les informacions tendencioses.
//*//

#11 Quintanilla de Onésimo, Barcelona, 04/04/2013 - 12:38

Xavier Martorell era l'enllaç, qui anava a Millet a recollir els diners i els portava a Carles Torrent i Germà Gordó

#10 Kropotkin, Vic, 04/04/2013 - 08:32

Vaya, estos detalles no aparecieron en TV3 ni en el resto de medios públicos del régimen. Venga, el Estado Propio solucionará todo esto. ¡Que chorizos! Jua, jua, jua,...

#10.1 Terraxa, Terrassa, 04/04/2013 - 11:09

Podem treure la conclusió oposada i dir que això passa precisament per no tenir estat propi, per què l'administració espanyola no ha instaurat un sistema que permeti erradicar la corrupció.
I per cert, s'hauria d'imputar també a les constructores, com s'ha fet amb el cas Bárcenas.