Publicitat
Política · 12 de Març de 2019. 18:48h.

Tothom treballava de franc

La fiscalia té problemes per provar la malversació

Tothom treballava de franc

Enric Vidal

La fiscalia té dificultats per provar el presumpte delicte de malversació contra els líders independentistes empresonats, perquè totes les empreses que van fer treballs per al referèndum han assegurat en el judici de l’1-O que no van facturar ni cobrar per part de la Generalitat.

Aquest dimarts a la tarda ho han afirmat el dissenyador gràfic Enric Vidal, encarregat de readaptar i imprimir la propaganda del referèndum, i el comercial d’Artyplan, Enrique Martí. Vidal ha explicat que “un tal Toni” li va demanar que redimensionés i busqués una impremta per imprimir l’anunci de l’1-O, on apareixen les vies del tren amb una bifurcació.

El dissenyador gràfic, que també és coordinador d’acció política d’ERC a Badalona, ha argumentat que no va cobrar els seus treballs perquè “després de veure el panorama, un no s'esforça pel que podria cobrar d'aquesta feina”.

Durant l’interrogatori a Vidal, la fiscalia ha intentat esbrinar si “el tal Toni” és l’exsecretari de Difusió de la Generalitat, Antoni Molons. El dissenyador gràfic ha negat saber qui era el “tal Toni” i que només podia assenyalar fos Antoni Molons “per les notícies relacionades” que va veure als mitjans de comunicació.

De la seva banda, el comercial d’Artyplan, Enrique Martí, ha relatat que va ser Òmnium Cultural qui va encarregar la impressió d’un cartells del referèndum. “Em van demanar un pressupost urgent”, ha detallat el comercial de l’empresa. També ha assegurat que l’empresa va decidir no facturar la feina perquè “no es va entregar”.

En tot cas, Martí ha indicat que la comanda es facturaria a la Generalitat. A preguntes de la fiscal Consuelo Madrigal, el comercial ha manifestat que “la factura haurien de girar-la a la Generalitat”, però que no van dir-li a quin departament. També ha al·legat que van acceptar l’encàrrec sense saber a qui facturar-ho perquè “venia referenciat per Òmnium i és un client històric”.

Publicitat
Publicitat

27 Comentaris

Publicitat
#20 El Sifoner, Catelló, 13/03/2019 - 09:58

¿Abra cometido delito, aquella imprenta que haya impreso documentos con el anagrama de la Generalitat de la CCAA catalana sin autorización de la propia Generalitat? . Si la respuesta es si, a por ella, a ver si declara quien le ordeno y quien le pago por ello.

#19 El Sifoner, Castelló, 13/03/2019 - 09:56

Si yo soy un trabajador publico (funcionario, diputado, etc.) y durante las horas de trabajo realizo gestiones privadas, empleo medios o recursos públicos (papel, teléfonos, ordenadores despachos, escuelas, pabellones, etc..) para beneficio propio, ¿eso es malversar?. Si la respuesta es afirmativa, vayan valorando todo lo mal gastado.

#18 Casandra, BARCELONA, 13/03/2019 - 06:22

Que manera escandalosa de burlarse de las instituciones y de la población¡
Esto va más allá de la malversación, esto es una trama del hampa más peligroso, sirviéndose del dinero público , sin temor ni respeto por la ciudadanía que tanto proclaman en sus discursos

#17 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 13/03/2019 - 02:05

Benvenuto a Catania

#16 pepe, andorra, 12/03/2019 - 23:46

El problema es q entonces eso demuestra q la cesión de los colegios a unos particulares para unos fines particulares, q es lo q están diciendo ellos, no yo, como es instalar unas urnas; y sin convocar concurso publico, son 2500 colegios, ahora vas y pides un alquiler de un dia para un evento en un lugar parecido y veras.Si el fiscal quiere hacerlo