Publicitat
Política · 4 d'Agost de 2010. 21:01h.

Tots contra Chacón

La direcció del PSC i el sector catalanista prenen posicions contra un eventual desembarcament

Tots contra Chacón

Carme Chacón, amb el diputat del PSC al Parlament Joan Ferran, en una imatge d'arxiu

La irrupció de la ministra de Defensa, Carme Chacón, com a alternativa a Montilla en un moment de debilitat política del primer secretari del PSC i president de la Generalitat per la sentència sobre l'Estatut i els resultats negatius de les enquestes electorals, ha agitat la situació interna al PSC i ha obert el debat successori.

De fet, Chacón comptava amb bastants suports en la direcció dels socialistes catalans, però la seva excessiva identificació amb les postures de Zapatero i amb els principals dirigents del PSOE ha provocat que els dirigents catalans hagin marcat distàncies, segons fonts socialistes.

La possibilitat que Laia Bonet, secretària del Govern, ocupi el número dos, després de Montilla, a la llista de Barcelona del PSC a les eleccions catalanes, va en aquesta línia: evitar que la número dos pugui ser Carme Chacón.

El número dos podria ser important si es produeix un desastre electoral del PSC, perquè Montilla quedaria qüestionat i el següent de la llista electoral tindria un important marge de maniobra davant una eventual operació successòria.

D'aquesta manera, l'aparell del PSC pren posicions, sobretot, després que Chacón hagi defensat amb força la postura del PSOE respecte a la sentència sobre l'Estatut i hagi atacat des de El País -en un article signat amb Felipe González- l'actuació del PSC en aquesta qüestió.

Però no només està prenent posicions la direcció del PSC. El sector més catalanista del partit també ha vist amb alarma l'eventualitat d'un desembarcament a Catalunya de Carme Chacón, amb el suport dels dirigents del PSOE amb més pes.

Aquest sector, amb Antoni Castells com a cap d'operacions, s'ha desmarcat ja de Montilla, a l'espera del resultat de les eleccions catalanes. El recent cop de porta del conseller d'Economia a la direcció del partit i al matgeix Montilla té relació, almenys parcialment, amb aquesta situació.

Carme Chacón és vista pel PSC com una dirigent cada vegada més influenciada per les tesis de la direcció del PSOE, en uns moments en què els socialistes catalans consideren que ni el PSOE ni Zapatero s'han comportat amb lleialtat amb Catalunya, amb el PSC i amb Montilla en el problema de l'Estatut.

Publicitat
Publicitat

19 Comentaris

Publicitat
#19 Francesc, Barcelona, 06/08/2010 - 23:14

El poble no és tan babau. Si el PSC tria la sra Chacón estic convençut que el partit recllirà els pitjors resultats de la seva història

#18 Francesc, Barcelona, 06/08/2010 - 23:12

La sra. Chacón no tindria ni de lluny tanta complicitat com Maragall. Costa de creure que l'electorat s'empassi una candidata que dóna per bo l'escapçament del T. Constitucional i el meyspreu que aquest ha fet de la voluntat popular.

#17 Francesc, Barcelona, 06/08/2010 - 23:09

Qui va treure més vots a les eleccions al Parlament de Catalunya va ser Pasqual Maragall l'any 1999. I va ser així perquè va aplegar gran quantitat de sensibilitats.

#16 Ramon, ocupada, 05/08/2010 - 15:46

Espanya, gràcies a la mamella catalana ha estat la Suïssa del nord d'Àfrica.
Chacón és la Heidi que va de pastoreta de xais catalans amb tot un exércit en comptes de gos d'atura.
Espanyols! torneu a casa.

#15 josep, monzon, 05/08/2010 - 13:15

No dubteu que, cas que els democratíssims espanyols treiessin els tancs al carrer si declarem la independència, al capdavant aniria la Carmencita, i és que no hi ha pitjor espanyol que un nascut a euskadi o a catalunya