Política · 5 d'Octubre de 2010. 17:10h.

Tots contra Corbacho

El ministre de Treball crispa els sobiranistes per relacionar independència amb confrontació

Tots contra Corbacho

Corbacho, durant el Consell Nacional del PSC

Esquerra, Solidairtat Catalana per la Independència i Reagrupament, les formacions liderades per Puigcercós, Laporta i Carretero respectivament, han fet front comú contra el ministre de Treball i número tres del PSC a les llistes per Barcelona, Celestino Corbacho, que ha assegurat que la independència de Catalunya "ens pot dur a la confrontació, la ruptura i el retrocés social".

Sobre aquesta afirmació, el portaveu d'Esquerra, Ignasi Llorente, ha contestat que "el que és traumàtic per aquest país és la reforma laboral i el fet de tenir centenars de milers d'aturats a Catalunya". I ha afegit que "el senyor Corbacho hauria d'entendre que això sí és traumàtic i no pas promoure l'exercici de la democràcia". A més, entén que "l'argument de la por és l'últim que queda a aquells que estan en contra d'aquest procés o, fins i tot, en contra que els ciutadans de Catalunya puguin decidir quin és el seu  encaix o no encaix amb l'Estat".

Per això ha demanat als representants dels partits que no comparteixen la visió d'Esquerra "que no caiguin en arguments tan pobres i demagogs que no ajuden gens a un debat serè" sobre el futur de Catalunya.

Per la seva banda, la formació de Laporta ha denunciat que "un Ministre del Regne d'Espanya acaba d'amenaçar els catalans amb la violència per impedir la independència de Catalunya" i ha exigit "la dimissió o el cessament del Ministre espanyol sr. Corbacho, incapacitat per ser-ho en una democràcia on els governants són triats pel poble, que és qui pren les decisions".

Per últim, Reagrupament ha instat "a José Montilla, candidat núm. 1 dels socialistes i president en funcions de la Generalitat, que, seguint la seva apel·lació al joc net en aquestes eleccions, rectifiqui les greus declaracions de Celestino Corbacho".

En aquest sentit, la formació de Carretero "deplora les declaracions de Corbacho, que constitueixen una greu irresponsabilitat i una amenaça intolerable, impròpia d'un responsable polític en un sistema democràtic".

Publicitat
Publicitat

38 Comentaris

Publicitat
#38 kim, hospi, 06/10/2010 - 19:25

DLM (Barcelona), mira maco, el problema es que Catalunya posa cada any 22.000 millons d'euros i si marxem espanya queda al nivell del Peru. Pero esta clar que millor marxar que mantenir una colla de trepas que a sobres ens critiquen i ens amenacen.

#37 DLM, Barcelona, 06/10/2010 - 17:21

Tio Canya (Girona)
06/10/2010
08:18

A falta de argumentos se recurre al insulto. Mire por donde, yo estaría de acuerdo en cambiar el contenido de la Constitución Española, pero seguro que en un sentido diametralmente opuesto al que Vd. desearía.

#36 Meliq Salau, Reus, 06/10/2010 - 13:16

En l'amenaça coincideix amb el Vidal Quadres
Hem d'esser llestos i hem d'animar aquestes actituds entre els unionistes
En fer-se visible internacionalment que no poden, no saben i no volen argumentar contra l'autodeterminacio reconeguda per l'ONU, el Consell d'Europa i la Unio tots els països i

#35 Meliq Salau, Reus, 06/10/2010 - 13:15

organismes internacionals veuran que els espanyols son primitius, prepotents i antidemocràtics i amaguen la cultura i perpetuen l'espoli d'una nacio que te dret a governar-se des de dins del seu territori i per la gent que hi viu
Actituds com la d'aquest paio, no ho dubteu, ens ajuden
Estimulem-la!

#34 ASENSI, Montcada, 06/10/2010 - 12:12

Sr Corbacho aixó sona a amenaça. Els sobiranistes som pacifics i democratics ( massa i tot tenin en compte la xusma que em de aguantar. Si valen les osties no esterem miran.