Publicitat
Política · 11 de Juny de 2008. 17:17h.

Tots contra Puigcercós i Ridao

Els guanyadors de dissabte poden patir al congrés d'ERC

Tots contra Puigcercós i Ridao

Puigcercós i Ridao, després del seu triomf

Joan Puigcercós i Joan Ridao, que van guanyar les eleccions a president i secretari general, s'hauran d'enfrontar dissabte vinent a la segona part del partit en el congrés convocat a l'edifici Fòrum de Barcelona. El nou president ha encetat una ronda de contactes amb tots els rivals, que de moment no ha donat cap fruit, i espera completar-ne una altra abans del cap de setmana.

Les dues qüestions fonamentals no és només saber qui formarà finalment part de la nova executiva de 18 membres -Puigcercós ja ha fet saber que admetrà membres dels sectors crítics-, sinó també la votació definitiva de la ponència política que ha de marcar el rumb d'Esquerra fins al 2010.

Reagrupament ja va presentar una ponència alternativa i Esquerra Independentista fins a una dotzena d'esmenes parcials. El mateix Uriel Bertran ja va advertir a la mateixa nit electoral que pensaven mantenir-les fins al final i algunes van en la direcció de renegociar l'Acord d'Entesa -que tibaria la corda amb el PSC- o la limitació de mandats.

L'entesa entre els partidaris de Carod amb els de Bertran i Carretero sembla difícil perquè Benach i Niubò són partidaris -com Puigcercós i Ridao- de continuar al Govern, almenys fins el 2010. Però la victòria amb només un 37% dels vots ha esperonat la resta de candidatures a moure peça de cara al proper congrés.

El mateix Ernest Benach ja va afirmar després de la seva reunió amb Puigcercós que “el mandat que ha donat la militància reclama un debat intern serè que permeti definir els reptes de futur amb mirada llarga i evitar d’aquesta manera decisions precipitades només en vista a dissabte vinent.”

A més, en els congressos d'Esquerra l'emoció està assegurada fins al final. En el del 2004 a Lleida, la militància va tombar a la direcció la proposta de deixar de ser assemblearis. Per a més inri, el lloc escollit no convida a l'optimisme: l'edifici Fòrum va ser construït per a aquest esdeveniment, però no se li ha trobat una utilitat clara des de llavors i els únics titulars que ha generat és per haver-se descobert goteres al sostre.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 elvilosell, el vilosell, 13/06/2008 - 09:02

Cal més gent d'esquerres i fer un partit fort. Si tenim estratègia i lideratge, cal fer pinya i no capelletes malfactores.
La República s'aconsegueix donant exemple i fent Catalunya diferent de la resta.

#16 Josep, Barcelona, 12/06/2008 - 17:56

Carretero posa a dalt de tot el país, en segon lloc el partit i en darrera prioritat el govern..... Puigcercós posa a dalt de tot el govern, després el partit, i, en últim lloc, el país..... Heus ací una altra diferència d'enfocaments entre ambdós.

#15 Josep, Barcelona, 12/06/2008 - 17:43

La diferència entre Carretero i Puigcercós és que, mentre Carretero busca la unitat del PARTIT, en canvi Puigcercós busca la unitat del TRIPARTIT...

#14 Alcampelló, Barcelona, 12/06/2008 - 12:21

El problema de ERC es su separatismo, vivido como una religión basada en mitos falsificados. Si se decidiera a situarse en la sociedad real del siglo XXI, a lo mejor podría hacer algo positivo por la izquierda y el republicanismo en Catalunya.

#13 Bel, Barcelona, 12/06/2008 - 12:06

Aixó s'arregla ràpid:Carretero que faci de metge tot el dia,i que Govern no li pagui per fer de codirector d'un Hospital no acabat i amb la Carandell un càrrec a la Executiva Ncal i sols un sou, bueno, millor 2 així tot arreclat