Publicitat

La irrupció de l'exprimer ministre francès provoca una allau de crítiques

Tots contra Valls

Manuel Valls

L'exprimer ministre francès, Manuel Valls, va confirmar ahir durant una conferència el que ja feia temps que s'especulava, que optarà a l'alcaldia de Barcelona. La irrupció de Valls ha revolucionat el panorama polític municipal de Barcelona i ha provocat una allau de crítiques al candidat, des dels grups municipals a l'Ajuntament de Barcelona fins a periodistes.

L'alcaldesa de Barcelona Ada Colau ha considerat Manuel Valls "el candidat de les elits econòmiques" i ho ha relacionat amb una resposta de les elits a les polítiques "progressistes" de Barcelona en Comú.

La candidata del PDeCAT a l'alcaldia de Barcelona, Neus Munté, ha afirmat aquest dimecres que la candidatura de Manuel Valls "és una aposta perdedora, com ho ha estat a França i ho serà a Barcelona". Munté ha destacat que "és un dels polítics més mal valorats a França i dins del seu propi a partit" i ha manifestat que "per molt que a França es presenti com a republicà i d'esquerres, serà el candidat d'una formació monàrquica i de dretes".

El líder del PSC a Barcelona, Jaume Collboni, que ha titllat la irrupció de l'exprimer ministre francès d'"operació de màrqueting i engany", ha descartat sumar-se a la seva candidatura.

L'allau de crítiques a la candidatura de Valls no només va venir per part dels grups municipals presents al consistori barceloní, sinó també per part de periodistes i columnistes. El periodista Josep Ramoneda, en un article a El País la setmana passada, es referia a Valls com "el joguet trencat de la política francesa" i destaca que el candidat ha estat "desnonat a França, on en les enquestes obté pèssimes quotes de popularitat".

La periodista Pilar Rahola, en un article a La Vanguardia també es va mostrar molt crítica amb la candidatura de Valls. "Som tan poca cosa que sort tenim que ens vingui a salvar un polític parisenc que han jubilat a casa seva". Rahola també lamenta el "tuf provincià, aquell que s'imagina grandeses poblaries perquè arriba el francès" i ho compara amb la "versió pijo-barcelonesa del Benvingut, Míster Marshall.

La directora del diari Ara, Esther Vera, en un article al seu diari la setmana passada en el que repassa el perfil i la trajectòria de Valls, va considerar que "la presència de Valls, que no ha viscut mai a Barcelona, està inspirada i finançada per la burgesia intensament partidària de la unitat d'Espanya". Vera, que destaca l'ambició política de Valls i la seva habilitat en el combat polític, explica que "en els últims sis anys Manuel Valls ha passat de ser-ho tot en la política francesa a perdre-ho tot".

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#11 Almax, Cat, 27/09/2018 - 13:45

ja no haurà de canviar el curriculum la Mejías

#10 joan carles, Barcelona, 27/09/2018 - 13:05

Quina por li tenen!!
Queda clar que és la gran alternativa enfront de populistes,separatistes i socialistes aliats amb els podemites i amb els separatistes.

#9 Chris, Lleida, 26/09/2018 - 22:51

L’Ajuntament és normal que es negui a perdre la mamella.La oposició del pdecat porta temps influint en els mitjants i influencers de twitter per formular trampes sobre la trajectòria de Valls, res nou.PSC sempre esta i no se li espera fer res correctament.I el periodisme, segons un conegut de Rius al pdecat,“així funcionen les coses aqui”

#8 Destroyer 2.0, Barcelona, Tabarnia, España. , 26/09/2018 - 21:35

Ya lo resumió en un bello. Poema Johann Wolfgang von Goethe.
En busca de fortuna y de placeres
Más siempre atrás nos ladran,
Ladran con fuerza…
Quisieran los perros del potrero
Por siempre acompañarnos
Pero sus estridentes ladridos
Sólo son señal de que cabalgamos.
Animo Valls, el separatismo es pura bazofia, no esperes nada de ello

#7 Joan, BCN, 26/09/2018 - 20:56

Clar. Estan cagats.