Publicitat
Política · 16 de Novembre de 2009. 11:17h.

Tots els ajuntaments que amaguen comptes

Més de 400 corporacions locals ni tan sols han presentat els seus números a la Sindicatura

Tots els ajuntaments que amaguen comptes

El síndic major de la Sindicatura de Comptes, Joan Colom, amb el president de la Generalitat, José Montilla

Fa dies, la presidenta del PP de Catalunya, Alícia Sánchez-Camacho, va denunciar que "només 200 ajuntaments han presentat (...) els seus comptes a la Sindicatura". Les dades de la mateixa Sindicatura confirmen aquesta situació.

L'últim informe de què es disposa al respecte de la Sindicatura de Comptes, corresponent a 2005, confirma les afirmacions de Sánchez-Camacho. En aquest informe es conté la llista de "ajuntaments i ens dependents que no han enviat comptes de l'exercici 2005", una xifra que supera els 400 organismes.

Cal tenir en compte que la llista de l'informe de la Sindicatura es refereix als ajuntaments -i ens dependents- amb més de 5.000 habitants. A més, des d'aquest exercici de 2005 fins ara, és possible que alguns ajuntaments i ens municipals hagin lliurat els seus comptes a l'organisme controlador.

En qualsevol cas, es tracta d'una xifra important, que augmenta els dubtes que ja existien sobre el funcionament dels sistemes de control de les comptes d'organismes públics a Catalunya.

Precisament, el diari La Vanguardia ha informat que la reforma de la Sindicatura de Comptes que prepara el Govern introdueix la possibilitat d'imposar multes als organismes que no apliquin les seves indicacions.

Així mateix, aquesta reforma del funcionament de la Sindicatura inclouria un important augment de les instàncies que estaran sotmeses a la fiscalització d'aquest organisme de control.

Llista d'ajuntaments i ens dependents que no han presentat els seus comptes

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#21 Fem neteja !!, Catalunya ben neta, 17/11/2009 - 11:57

Podríem anar fent una llista entre tots el ciutadans/anes, I que un jutge o un regiment de jutges facin neteja, i a les properes elecc. sang nova, res dels que em tingut fins ara que s\'han tapat uns als altres. FEM NETEJA de politics corruptes.

#20 sandra, Sant Cugat del Vallès, 17/11/2009 - 08:47

Aixó... aixó que investiguin l'ajuntament de Sant Cugat..... sortira una de merda ......

#19 Zaragoa, Portanveu de la veritat, 16/11/2009 - 22:08

Nosaltres els socilisstes em erradicat el mal d´arrel, en canvi els de CIU no ho han fet aquests ajuntaments son de CIU disfressats de socialistes

#18 Survivor, Catalonia is Spain, 16/11/2009 - 21:20

Ahora se sacarán de la manga un nuevo organismo de control cuyos miembros serán elegidos por los mismos partidos que gobiernan en esos ayuntamientos tan poco transparentes, y vuelta a empezar. Los políticos cada día dan más asco.

#17 Hayek, Barcelona, 16/11/2009 - 19:57

La culpa és del lliberalisme, aquesta ideologia q vol reduïr el pes de l'Estat en l'economia i el no intervencionisme. Quins penques! Amb ho bé q funcionen els Ajuntaments i ho bé q ho fan tots els Governs, sobre tot en regulacions bancàries, jeje