Publicitat
Política · 18 de Juny de 2014. 17:41h.

Tots els embolics de Ramon Tremosa

CDC va intentar ‘tapar’ que l’ALDE admet la “integritat territorial” dels estats

Tots els embolics de Ramon Tremosa

Verhofstadt, Mas i Tremosa

CDC va intentar 'tapar' que l’ALDE -el grup dels lliberals europeus en el qual s’integra a Europa- defensa la “integritat territorial” dels estats. Així ho afirma el seu president, Guy Verhofstadt, en una carta en la qual també assegura no prendran “cap posició” respecte a conflictes interns a països de la UE.

Precisament, CDC destacava aquest dimarts -dia en què es va fer pública la citada carta i l’entrada d’UPyD i Ciutadans al grup- que els lliberals donen suport al dret a decidir i que fins i tot el seu president també ha escrit a Artur Mas per fer-li saber que condemnarà públicament qualsevol que demani el seu arrest.

Verhofstadt recorda que el seu grup “sempre ha acceptat la competència dels estats nacionals per organitzar el seu ordre intern constitucional i institucional”. En conseqüència -afegeix- el grup té la pràctica “de no prendre cap posició sobre aquestes qüestions, ja que les mateixes queden fora de les atribucions de la Unió Europea i del seu Parlament”. L’ALDE, diu, té la intenció “de continuar amb aquesta pràctica durant la pròxima legislatura”, possiblement en referència al dret a decidir.

El grup defensa “el Tractat de la UE i els principis que afirmen la creació d'una unió cada vegada més estreta en la qual les decisions es prenen de la manera més oberta possible i el més a prop possible al ciutadà, fundada en valors comuns als Estats membres com el pluralisme, la no discriminació, la tolerància, la justícia, la solidaritat, la llibertat i la democràcia”.

Així mateix, diu que “en els termes de l'article 3.3 del Tractat, la Unió es compromet a fomentar la cohesió econòmica, social i territorial i la solidaritat entre els Estats membres respectant el principi d'una Europa basada en una autèntica democràcia i la voluntat del poble com recull el programa electoral d'ALDE Party”.

Finalment, Verhofstadt, en la carta, remarca la importància “dels principis relatius al respecte de la igualtat dels Estats membres davant els Tractats i al respecte de la seva identitat nacional, protegint la integritat territorial dels Estats, en els termes establerts pels seus respectius ordenaments constitucionals, en total acord amb el que preveu l'article 4.2 del Tractat de la Unió Europea segons el qual ‘la Unió ... respectarà les funcions essencials de l'Estat, especialment les que tenen per objecte garantir la seva integritat territorial’”.

Publicitat
Publicitat

64 Comentaris

Publicitat
#48 Marc3, Barcelona, 19/06/2014 - 10:29

l'unica opcio digna que te CDC es deixar aixo dels liberals i deixar-los que disfrutin dels Girautas i testaferros de la Rosa Diez. Ells solets es posaran en evidencia amb els seus discursos tronats, i com es descuidin, els expulsaran.

#48.1 Kropotkin, Vic, 19/06/2014 - 11:34

SI, es cierto. Los estelados estareis mejor con Amanecer Dorado. Jua, jua, jua,...

#47 Magda, Barcelona, 19/06/2014 - 10:21

Ja trobem a faltar al Sr. Sedò. En Tremosa no sembla un personatge clar. Hauria d'adonar-se que la UE i el seu Parlament no es semblen al govern i al Parlament català, i sobre tot , parlen més clar quan se'ls pregunta. Tot el contrari del que passa a Catalunya, tot propaganda i control medis

#46 Sansito, Barcelona, 19/06/2014 - 10:11

Ramon sort que no et vaig votar.

#45 quiz, Barcelona, 19/06/2014 - 08:53

Comuniad Autonoma, Estado Federal o Estado Independiente?

http://www.quiz-cat.com

#44 blasco, bcn, 19/06/2014 - 07:59

Y hoy mismo los soberanistas flamencos han renunciado a entrar en el ALDE; con l oque tremosa queda más solo que la una.

TRemosa con las orejas de burro y cara a la pared.