Publicitat
Política · 7 de Juliol de 2020. 11:51h.

Tots els errors de Pedro Sánchez

Record de mortalitat, morts a residències, metges contagiats, tancament del Congrés o col·lapse dels Erto

Tots els errors de Pedro Sánchez

L'exconseller de la Generalitat, Josep Miró i Ardèvol, en un article d'opinió a La Vanguardia, enumera els diferents errors del Govern espanyol en la gestió de la crisi del covid.

-1) "Una mortalitat superior a l'1%, de les més elevades del món, tot i que les xifres oficials subvaloren les reals, com ha assumit el mateix doctor Simón".

-2) "Dels primers a morts en residències, el 69,9% en relació al total oficial de difunts, segons les dades publicades per aquest diari. A prop del 50% si es compara amb la xifra més probable de defuncions".

-3) "L'abandonament radical de la gent gran. És inqüestionable la pràctica del cribratge en l'accés als hospitals i les UCI per raons d'edat. Però el pitjor és que el comandament únic de l'estat d'alarma va oblidar que existien 2.000 llits d'UCI lliures en el pic de l'epidèmia, aportades per l'Aliança de la Sanitat Privada Espanyola (ASP), que no van ser utilitzades, mentre que el tren medicalitzat per a aquest tipus de trasllats ni tan sols va funcionar. La petjada és terrible: per primera vegada en la història 45.000 pensionistes han desaparegut de cop de la Seguretat Social".

-4) "Dels primers, juntament amb el Regne Unit, en nombre de morts en proporció a la població (Bèlgica, teòricament el primer, incorpora els casos sospitosos, cosa que Espanya no fa)".

-5) "També dels primers pel nombre de metges i sanitaris contagiats".

-6) "El país, a excepció de la Xina, amb el major període de restriccions severes, i el que major impacte econòmic negatiu ha registrat per aquesta causa en el segon trimestre".

-7) "Un Congrés congelat. La limitació de garanties constitucionals havia de portar aparellada com caució una major vigilància per part del legislatiu. Ha estat tot el contrari. Es va congelar tota activitat fins a mitjans d'abril".

-8) "L'Estat que presenta pitjors perspectives per a aquest any i el pròxim, en termes combinats de caiguda de el creixement econòmic, i augment de l'atur. La nostra recuperació, en el millor dels casos, no arribarà fins a finals de l'any 2022 (Airef); possiblement més enllà per a l'ocupació. Necessitem més de mig bilió (amb b) d'euros per finançar aquest any i el pròxim".

-9) "Una de les economies amb menors estímuls governamentals destinats a la recuperació econòmica, en termes d'impuls fiscal, ajornament de pagaments a l'Estat, crèdits i avals (Bruegel Datasets dixit)”.

-10) "Han enviat als funcionaris a treballar a casa sense mitjans per fer-ho. El resultat va des del col·lapse en el pagament dels ERTO fins a la paràlisi de l'administració de justícia, perquè la gran majoria dels llocs de treball només estan preparats per ser presencials. Fins i tot Portugal amb la seva Plànol de Redução i Melhoria dóna Administraço Central (Premac) ha fet molt més que Espanya".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Perico, Matadepera, 07/07/2020 - 17:50

Pero el caballero demuestra ser muy facha al señalar a la aguerrida hueste de Pinóchez y Al Capone Iglesias, cuando la verdadera culpable de todos esos males, sin excepción, ha sido no otra que la sumamente desleal oposición, dedicada sólo a crispar y a tramar un "putsch" para derrocar a este gobierno ejemplar.

#6 Perico, Matadepera, 07/07/2020 - 17:43

Pues comparado con Portugal (en la misma línea fatídica de propagación que documentó Calvo), pero más al oeste (más lejos de China y con enormemente mayores posibilidades de "parar antes") o con Grecia (inexplicable, pues está más al este y, por ello, más cerca de China), como para llorar.

#5 M Pilar, Barcelona, 07/07/2020 - 16:19

Què curiós!el Sr. Miró, s'oblida que el Gobierno va imposar a la san privada la col·laboració amb la publica però, el Govern no va derivar malalts com tampoc va acceptar l'ajut de l'exèrcit, perque les CCAA tenien competències plenes tant en San com en SS i va ser la de San qui va donar ordre de no derivar malalts de residències a hosp.

#4 ElBarselono, TARRASA, 07/07/2020 - 16:10

En mi opinión, se dejan lo más grave: El negacionismo de la pandemia, el engrasado social de los sologripistas que tenían como objetivo cosificar, demonizar y condenar al ostracismo a todos aquellos que alertaban del desastre. Me parece el mayor crimen, que se sigue practicando contra la libertad intelectual.

#3 Soloesmiopinion, Tabarnia, 07/07/2020 - 14:50

"si, si, muy mal, pero y lo bien que me quedan los trajes que me hago a medida desde que soy yo el que manda, que?" Lo que pasa es que teneis envidia porque yo tengo un Falcón y vosotros no"
Pedro Sánchez (me podéis llamar puto amo)