Publicitat
Política · 13 d'Octubre de 2011. 20:47h.

Tots els fronts oberts de Felip Puig

El conseller d'Interior acumula polèmiques amb 'indignats', jutges i oposició

Tots els fronts oberts de Felip Puig

Felip Puig, en una imatge d'arxiu

Una cinquantena d''indignats' han presentat una querella contra el conseller d'Interior, Felip Puig, per l'actuació policial en el desallotjament de la plaça de Catalunya del passat 27 de maig. La querella es dirigeix també contra tres comandaments dels Mossos d'Esquadra, la tinenta d'alcalde de Seguretat de Barcelona, Assumpta Escarp, així com policies autonòmics i guàrdies urbans que van intervenir en l'operació.

Els 'indignats' denuncien que els fets poden ser constitutius dels presumptes delictes i faltes de detenció il·legal, coaccions, amenaces, danys, apropiació indeguda, furt, contra la integritat moral, vexacions injustes, lesions, prevaricació, així com la prohibició o dissolució d'una reunió pacífica. En la querella s'assenyala que els agents desplegats a la plaça de Catalunya el 27 de maig no portaven la corresponent identificació.

La querella, arriba poc després de la polèmica detenció d'un grup d'indignats' a la Ciutat de la Justícia. Puig, en una compareixença al Parlament aquest dijous, s'ha desmarcat de la decisió i s'ha escudat en que no va tenir "cap informació prèvia" d'aquesta actuació perquè els agents operaven com a policia judicial.

Puig ha dit que els agents actuaven com a policia judicial, seguint les instruccions d'un jutge de l'Audiència Nacional, i no sota ordres de cap comandament policial o responsable institucional. També ha admès que hi va haver "problemes de comunicació" entre els jutges i els Mossos.

Precisament, el passat 10 d'octubre, la Sala de Govern del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va qualificar de "clar abús" l'operació policial a la Ciutat de la Justícia de Barcelona per detenir sis 'indignats' que s'havien entregat i va exigir responsabilitats per uns fets d'"extrema gravetat".

La Sala de Govern del TSJC, que agrupa els presidents de les audiències i jutges degans, va celebrar una reunió extraordinària per analitzar la irrupció dels antiavalots dijous de la setmana passada, dia 6, a la cafeteria de la Ciutat de la Justícia per aturar, per ordre de l'Audiència Nacional, a sis implicats en els actes d'assetjament dels diputats del Parlament. Els jutges van redactar un acord en el què sostenien que la "inqualificable operació" només pot entendre "des d'el més absolut menyspreu als drets individuals dels ciutadans".

Les primeres polèmiques de Puig al capdavant d'Interior ja van estar relacionades amb els 'indignats'. L'oposició va criticar el dispositiu policial muntat davant la protesta dels 'indignats' al Parlament, el passat 15 de juny, i la varen considerar insuficient. El conseller va haver de demanar disculpes per no haver pogut impedir que alguns diputats fossin increpats.

La primera 'patata calenta' de Puig van ser les carregues policials que es van produir el passat 27 de maig i que van provocar les crítiques dels partits polítics i de part de la societat, que van culpar el conseller d'haver convertit el que havia de ser la neteja de la Plaça Catalunya en un intent de desallotjament.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Pere, BCN, 14/10/2011 - 20:50

El millor Conseller d'Interior, que no té por de protegir els drets de tots els catalans i catalanes. Moltes felicitats per la feina ben feta i endavant, encara queden molts delinqüents en aquest país.

#1 Josep Portero, Terrassa, 13/10/2011 - 22:01

Una cagada darrera l'altra.