Publicitat
Política · 25 de Maig de 2018. 20:05h.

Tots els noms del presumpte cas del 3%

L’Audiència Nacional cita una vintena de càrrecs de CDC i empresaris

Tots els noms del presumpte cas del 3%

Sixte Cambra, Francesc Sánchez i Antoni Vives

El jutge de l'Audiència Nacional José de la Mata ha citat a declarar com a investigats 23 persones, entre càrrecs de l’extinta CDC i empresaris, pel presumpte finançament irregular de Convergència, en el conegut com a cas del 3%.

El magistrat considera que els investigats van contribuir “a posar en marxa l'estructura per finançar il·legalment al partit polític, en forma encoberta mitjançant donacions a Fundacions lligades a CDC (CATDEM i FORUM BARCELONA), de connivència amb empresaris i altres càrrecs d'índole política, alterant tota mena de concurs públics, amb la finalitat de dirigir els mateixos cap a empreses que, al seu torn, col·laboraven amb donacions al partit”.

El jutge explica que els presumptes delictes que s’investiguen són els de prevaricació, malversació, suborn, alteració de preus en concurs i subhastes públiques, frau, blanqueig de capitals, finançament il·legal del partit polític, falsedat documental i tràfic d’influències.

Entre els investigats, que hauran de prestar declaració entre els dies 11 i 22 de juny, hi ha l’extinent d’alcalde de Barcelona, Antoni Vives, la quarta tinenta d’alcalde de Girona, Isabel Muradàs, o els alts càrrecs de CDC, Francesc Xavier Sánchez, Anna Dolors i Carles del Pozo.

També estan citats com a investigats el president del director del Port de Barcelona, Sixte Cambra; i la directora de contractació i finances d’Infraestructures.Cat, Pilar Matesanz.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 Alejandro, Barcelona, 26/05/2018 - 11:39

Lo que yo digo, mano a mano con el PP. Y los que faltan y aún no sabemos

#3 La Pepita del Raval, Cadaques, 26/05/2018 - 01:09

Sixte Cambra, esta en todos los 3-4 y 20%,.
Este personsje en el Port de Barcelona, un descaro.

#2 Carlos Gomez, bestia geminada amb forma humana, 25/05/2018 - 22:31

"Eduard Pujol pide la ´dimisión del gobierno corrupto del Estado´"

e-noticies 24-5-2018


Aquest pollo loco em te fascinat