Publicitat
Política · 23 de Juliol de 2013. 19:58h.

Tots els síndics menys un militen en partits

ICV diu que tenir carnet d'una formació no és "el problema" però critiquen els vincles del president del TC amb el PP

Dos dels tres membres de la Sindicatura de Comptes escollits la setmana passada pel Parlament militen als partits que els van proposar. Aquest és el cas del Síndic Major Jaume Amat (Unió) i Miquel Salazar (PSC), tal i com va denunciar la CUP en el darrer ple. Només Jordi Pons, proposat per ERC, no té carnet de la formació. Per la seva banda, Agustí Colom, que no va ser escollit, també milita a ICV.

La portaveu dels ecosocialistes al Parlament, Dolors Camats, ha estat preguntada sobre si s'hauria de permetre que els membres d'una institució que ha de fiscalitzar els partits en siguin militants.

"Si els partits es comportessin amb ètica i lleialtat la llei estaria bé, però si els partits no es comporten no hi haurà ètica que valgui perquè només haurem de posar prevencions, perquè són incomptables els supòsits en els quals es pot fer malbé una decisió com aquesta", ha explicat.

La resta de membres de la Sindicatura també han militat o han estat vinculats als partits que els han proposat, sigui com a treballadors en les fundacions o en qualsevol altra tasca. És el cas de l'exdiputada Emma Balseiro (PPC), l'exconseller Joan-Ignasi Puigdollers (CiU), Maria Àngels Servat (CDC) o Enric Genescà (PSC).

D'altra banda, preguntada per e-notícies sobre les queixes d'ICV per la militància del president del Tribunal del Constitucional al PP mentre el Síndic de Greuges, Rafael Ribó, havia presidit ICV, ha contestat que "el problema no és militar en un partit, no tinc cap problema en que la gent militi en un partit".

"El problema és quan ho amagues, ho amagues sabent que allò pot ser que estigui influint en les teves decisions i mñes si ho fas des del Tribunal Constitucional on es demana neutralitat en la presa de decisions", ha argumentat.

Membres de la Sindicatura, dimecres al Parlament

Camats, durant la roda de premsa

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 txaviees, Barcelona, 23/07/2013 - 23:49

I la defensora del pueblo és del PP, l'adjunt primer del PSC i l'adjunta 2a de CiU...així que tots poden estar tranquils

#2 Joan, Barcelona, 23/07/2013 - 21:17

Siguem seriosos: els defensors del poble no tenen cap capacitat executiva, no obliguen a res, és una funció purament de denúncia que els afectats poden ignorar (com així molts fan). Un jutge pot posar a la presó una persona, o aturar la reforma d'un estatut votada pel poble i dos parlaments.

#2.1 spanish, Madrid, 24/07/2013 - 01:09

Joan comença a pensar que potser ja eren conscients de que era anticonstitucional que ho era, el problema és perque es porta un texte antioconstitucinal a un referemdum quan sabem que ningu se´l llegeix ? buscant el greuge artifical per continuar 33 anys mes amb la culpa es de Madrid ?

#1 narcisa, l'e-N és més diver que el jueves, jajjs, 23/07/2013 - 20:11

sí, però el més fotut són els milionaris de Bandera Roja com el Ribó que militen al PPciu, jajjs, ell i la secretària-volta-al-món, despeses pagades, jajjs.