Publicitat
Política · 4 de Juliol de 2021. 15:43h.

Tots recol·locats

Onze exconsellers segueixen en càrrecs públics vinculats a la Generalitat

Tots recol·locats

No són portes giratòries, ja que els onze exconsellers de la Generalitat no han passat a treballar al sector privat, continuen en càrrecs públics vinculats a la Generalitat després de deixar de formar part del Govern.

L'exconseller d'Interior Miquel Buch és actualment president de l'empresa pública d'Infraestructures de la Generalitat. Una empresa que depèn del Departament d'Economia i Hisenda. Per la seva banda, Bernat Solé va deixar de formar part de la conselleria d'Acció Exterior de la Generalitat per convertir-se en delegat del govern a Lleida.

Fa dues setmanes Mercè Conesa es va veure obligada a renunciar a la presidència del Port de Barcelona. Ho faria per donar pas a l'exconseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet.

També continuen amb un càrrec públic l'exconsellera de Salut, Alba Vergés, ara mateix, vicepresidenta Primera del Parlament, i l'exconsellera de la Presidència, Meritxell Budó, actualment secretaria d'atenció sanitària i participació en l'equip del conseller de Salut, Josep Maria Argimon.

Els exconsellers Chakir el HomraniRamón Tremosa i Ernest Maragall continuen formant part del Parlament, però com a diputats. Maragall també és regidor a l'Ajuntament de Barcelona. Va deixar el govern per presentar-se a les eleccions per l'alcaldia a la capital catalana.

La llista és extensa, l'exconsellera de Justícia, Ester Capella, és ara delegada de la Generalitat a Madrid. Elsa Artadi, que va renunciar a tenir cap paper al govern és diputada al Parlament i regidora de l'Ajuntament de Barcelona.

Diferent és el cas de Laura Borràs. Es va presentar com a candidata de JxCat a les darreres eleccions catalanes. Però el seu partit va quedar per darrere d'ERC i actualment és la presidenta del Parlament de Catalunya.

I no només els exconsellers han estat recol·locats. La dona de Miquel Buch, Cesca Domènech va ser escollida directora general d'Acció Cívica i Comunitària del departament de Drets socials, que està dirigit per Violant Cervera, de JxCat.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#11 FERRANOT, BARCELONA, 05/07/2021 - 10:49

Només em ve una paraula al cap: vergonya. I després vindran amb la cantarella de Espanya ens roba.

#10 Soloesmiopinion, Tabarnia, 05/07/2021 - 09:26

Esto no debería sorprendre a nadie. Al fin y al cabo el procés se montó exclusivamente para poder vivir de la mamella pública. Lo de la independencia es accesorio, para poder mantener en tensión a la borregada mientras ellos se llenan los bolsillos.

#8 Charly, Barcelona, 04/07/2021 - 23:34

Lo único que importa.

#7 BJMR, Bilbao, 04/07/2021 - 19:07

El procés es el negocio, y qué rentable para los cien mil euristas.

#6 Carlos Gomez, llegidro de vides de sants, 04/07/2021 - 17:42

Sector privat diu ?

De l´unic que se li recorda alguna cosa que se li acosti llunyanament a aixo, el Roger Torrent, servia solysombras i boquerones en vinagre al bar del papá i de l´altra, la Teresa Jorda, que feia de cartera temporal de Correos España a Ripoll

Aixo si ningu dira que no duen Catalunya tatuada al cor

Ya me he quedao conten